blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Președintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă, 12 mai 2018, la inaugurarea Palatului Cultural din Municipiul Blaj

Președintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă, 12 mai 2018, la inaugurarea Palatului Cultural din Municipiul Blaj

Publicat în 29.04.2018 la ora 16:02

Sâmbătă, 12 mai 2018, la Blaj, are loc inaugurarea oficială a Palatului Cultural din Piața 1848, la 170 de ani de la Marea Adunare Națională de pe Câmpia Libertății. Cu această ocazie, administrația locală blăjeană a lansat o serie de invitații oficiale, inclusiv Președinției, Guvernului, Casei Regale și Comisiei Europene.

Președintele Klaus Iohannis și-a confirmat prezența în “Mica Romă”, astfel că acesta este așteptat să participe la evenimentul inau­gural, programul vizitei inclu­zând și depuneri de coroane pe Câmpia Libertății.

În an centenar, “Mica Romă” se va bucura de una dintre cele mai de amploare manifestări sub egida Marii Uniri. Reintroducerea în circuitul public a Palatului Cultural Blaj și finalizarea lucrărilor de reabilitare a Câmpiei Libertății vor reda blăjenilor și românilor două obiective transformate radical, primenite de sărbătoare.

Vă reamintesc că lucrările de reabilitare a Palatului Cultural din Blaj au început în anul 2013, în urma deciziei comune a Primăriei municipiului Blaj și a Consiliului Județean Alba de a repune în valoare tradiția istorică și culturală a Blajului, primul obiectiv major al acestui parteneriat fiind reabilitarea centrului istoric și Implicit a Palatului Cultural.

Acest proiect major de repunere în valoare a istoriei Blajului s-a bucurat și de susținerea Bisericii Greco-Catolice din Blaj, care a cedat clădirea municipiului Blaj în ideea restaurării imediate a Palatului Cultural. Investiția s-a ridicat la aproximativ 1.000.000 de euro, dar valoarea adăugată vieții culturale a Blajului și a județului este inestimabilă.

Transformat dintr-o ruină într-o bijuterie, Palatul Cultural din Blaj a primit anul trecut Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural (arhitect Vlad Sebastian Rusu, de la Biroul de Arhitectură ASIZA Cluj-Napoca), fiind considerat un excelent exemplu de revalorificare a ruinelor contemporane.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 516 ori

Președintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă, 12 mai 2018, la inaugurarea Palatului Cultural din Municipiul Blaj
2.3 (45%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.