blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Peste 30 de artiști concertează pe cinci scene în 18 și 19 iunie la Blaj aLive 2016

Peste 30 de artiști concertează pe cinci scene în 18 și 19 iunie la Blaj aLive 2016

Publicat în 17.06.2016 la ora 12:18

Blaj-aLive-2016-conferinta-de-presaLa Marea Adunare de la Blaj aLive de pe Câmpia Libertății, în acest an, participanții își dau întâlnire cu cele mai variate genuri muzicale și vor dansa în iarbă pe ritmurile unora celor mai cunoscuți artiști ai momentului: Kadebostany, Dub Inc, Kiril Dzajkovski, Golan, Troy Pierce, Douglas Greed, When ‘Airy Met Fairy, Say Yes Dog, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, R.O.A., Carla’s Dreams, Grasu XXL, B.U.G. Mafia, C.T.C. și cei mai cunoscuși artiști ai Zonei Reggae îi așteaptă pe iubitorii de muzică pentru două zile și două nopți de petrecere în mijlocul naturii.

Vineri, cu o zi înainte de începerea festivalului, la Blaj s-a organizat o conferință de presă prilejuită de acest eveniment. Bugetul Festivalului este de aproape 400.000 de euro, aproape 30.000 provenind de la Primăria Blaj, respectiv Consiliul Județean Alba, iar restul de la organizatori.

Cinci scene, peste 30 de artiști, zone de lounge, camping cu multe facilități, activări creative organizate de cele mai cunoscute entități culturale contemporane vor sta la dispoziția participanților pentru a-i conduce într-o călătorie de neuitat pe tărâmul vibe-urilor bune și al sinesteziei stimulate artistic!

Abonamente Presale cu 100 de lei mai sunt disponibile pe www.blajalive.ro și în rețelele partenere: Eventim, Myticket și Kompostor. În zilele festivalului un bilet de zi va costa 80 de lei, un abonament 130 de lei, dar preturile pentru camping si facilitati vor ramane neschimbate.

Marea adunare anuală este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”. Blaj aLive Festival promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival musical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.

Dacă acum ceva timp, pe 15 mai 1848, peste 40.000 de oameni s-au adunat pe câmpia pe care te afli azi cerând libertate și drepturi egale, scandând “Noi vrem să ne unim cu țara!”, din 2013 Câmpia Libertății din Blaj devine, la fiecare început de vară, punctul de întâlnire al iubitorilor de viață și de frumos, locul de petrece a două zile și două nopți de experiențe culturale bine-venite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Ideea acestui proiect cultural a apărut în 2013, inspirată de încărcătura istorică avută de Câmpia Libertății și de rolul important pe care Blajul l-a jucat în formarea României de azi. Dacă în trecut, aici se scanda “Noi vrem să ne unim cu țara!”, din 2013 Câmpia Libertății din Blaj devine, la fiecare început de vară, punctul de întâlnire al iubitorilor de viață și de frumos, locul de petrece a două zile și două nopți de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor. Începând cu 2013, Blajul s-a reîntors în circuitul cultural, fiind gazda unui festival în mijlocul naturii: Blaj aLive!

Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor deja tradiționali care an de an fac eforturi pentru a susține proiectul: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Acest articol a fost citit de: 475 ori

2.7
03

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.