blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Peste 1000 de copii au participat ieri la evenimentul organizat de autoritățile locale, cu ocazia „Zilei Internaționale a Copilului”, în Parcul „Avram Iancu” din Blaj

Peste 1000 de copii au participat ieri la evenimentul organizat de autoritățile locale, cu ocazia „Zilei Internaționale a Copilului”, în Parcul „Avram Iancu” din Blaj

Publicat în 02.06.2017 la ora 18:27

Peste 1000 de copii, însoțiți de părinți și bunici, au participat ieri la evenimentul organizat, cu prilejul „Zilei Internaționale a Copilului”, în Parcul „Avram Iancu”, de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Blaj.

Marea noutate din acest an, primită cu extremă bucurie de cei mici, a fost “Orăşelul Copiilor”, în care cei mici au putut vedea atelierele organizate cu sprijinul Asociaţiei Studenţeşti Amicus. Astfel, pe baza unui “paşaport” de acces în “Orăşelul Copiilor”, cei mici au putut vizita cele 15 “instituţii” ale acestuia, cele mai savurate de copii fiind maşinile şi echipamentele Poliţiei, Pompierilor, Jandarmilor şi Ambulanţei, mare trecere având şi atelierul de pictură pe faţă şi “Clubul licuricilor”. Alături de acestea s-au mai aflat “instituţii” precum Crucea Roşie, Atelierul de Meserii, Clubul Exploratori, Teatru, Poştă, Spital, Stomatologie, Filarmonică, Coafor, Baza Sportivă, Piaţă, Club Electronică. La fiecare “instituţie” din “Orăşelul Copiilor” cei mici au trebuit să prezinte “paşapoartele” pentru a fi ştampilate, aceasta fiind condiţia ca, la final, cei mici să primească o diplomă de “cetăţean de onoare al Orăşelului Copiilor”, alături de o îngheţată. A fost modul subtil prin care organizatorii i-au determinat pe cei mici să viziteze toate standurile.

Tema principală a spectacolului pentru copii a fost “Trolii Mania”, cu sesiuni de îmbrăţişări, cu mimică şi pantonimă, două din elementele cele mai gustate în cadrul spectacolului oferit de comicii prezenţi. Alături de acestea s-au regăsit tradiţionalele jocuri, concursuri, colţul poveştilor, colţul clownilor, piraţi şi prinţese, sesiuni de karaoke, picturi pe faţă, baloane modelabile, baloane de săpun, teatru de păpuşi şi momente de magie.

Evenimentul a fost organizat, pentru al şaselea an consecutiv, de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

Nicu Goga

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 168 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.