blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Pereţii secţiei de pediatrie de la Spitalul Municipal Blaj au fost animaţi de personaje îndrăgite din desene animate

Pereţii secţiei de pediatrie de la Spitalul Municipal Blaj au fost animaţi de personaje îndrăgite din desene animate

Publicat în 09.10.2016 la ora 18:07

spital-blaj-decorare-pediatrie-01Începând din luna august, câțiva copii de la „Clubul Copiilor Blaj” – secția de pictură, împreună cu profesoara lor, Elena Păcurar, desfășoară un proiect de voluntariat la Spitalul Municipal Blaj. Și ce transformare radicală a suferit secția de pediatrie a spitalului după ce aceștia și-au pus talentul și timpul liber la bătaie și au populat pereții albi cu zeci de personaje din desenele animate atât de iubite de micuții pacienți.

Și pentru ca proiectul lor să fie unul desăvârșit, cu ajutorul serviciului public din cadrul Primăriei Blaj, administrația unității spitalicești a decis să văruiască în prealabil întreaga arie vizată de micii artiști, punându-le apoi la dispoziție culorile și restul materialelor de care au avut nevoie. Potrivit Elenei Păcurar, ideea acestui proiect s-a născut acum șapte ani, odată cu fiul acesteia, care, din cauză că s-a grăbit să vină pe lume, și-a petrecut primele două luni din viață într-un spital. Mama a înțeles atunci că vrea și trebuie să facă ceva pentru copilașii care sunt nevoiți, dintr-un motiv sau altul, să petreacă zile, săptămâni la rând într-o secție de pediatrie.

spital-blaj-decorare-pediatrie-02Cum viața a adus-o la Blaj, Elena Păcurar a încercat și cu alte ocazii să demareze proiectul de înveselit pacienții cei mai mici, dar inițial nu a reușit, existând mai demult convingerea că pereții unui spital nu pot să fie decât albi. Din fericire, artista nu a abandonat ideea și iată că între timp regulile s-au mai schimbat, iar în scurt timp, împreună cu copiii angrenați în proiect, va finaliza și ultimele două camere, cea de tratament și cea de consultații. Din galeria de personaje nu lipsește nimeni, de la mai clasicii Tom și Jerry, Familia Flinstone ori Mr. Bean și al său ursuleț, la gașca de  Minioni, ori a lui Scooby Doo, Prințesa Sofia și câți alții. În mod deosebit m-au impresionat personajele din sala de mese, alese tocmai pentru a promova și o alimentație sănătoasă, Bugs Bunny ronțăie tacticos dintr-un morcov, Garfield și Odie par să dea la schimb cartofii prăjiți pe o porție mare de legume, iar Popeye marinarul înfulecă cu poftă o cutie de spanac.

Elenei Păcurar și elevilor ei, printre care grupul de fete care a lucrat constat în timpul vacanței de vară: Bianca Avram, Alexandra Avram, Renilda Piuc, Ariana Platon și Șarlea Ema, le mulțumesc nu doar copii care sunt astăzi internați pe secția de pediatrie, dar și conducerea Spitalului Municipal Blaj. Pentru gestul și fapta lor bună îi felicităm și noi!

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 199 ori

Pereţii secţiei de pediatrie de la Spitalul Municipal Blaj au fost animaţi de personaje îndrăgite din desene animate
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.