blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Pentru ca nu au primit nimic doi cerșetori minori din Blaj au devenit violenți cu bărbatul care nu le-a dat de pomană

Pentru ca nu au primit nimic doi cerșetori minori din Blaj au devenit violenți cu bărbatul care nu le-a dat de pomană

Publicat în 31.10.2013 la ora 9:50

duba-jandarmi-blajUn cetăţean din municipiul Blaj a solicitat ajutorul jandarmilor după ce a fost înjurat şi jignit de doi cerșetori minori. Părinţii copiilor au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional.

Bărbatul s-a prezentat miercuri, 30 octombrie, în jurul orei 20.00, la sediul Secţiei de Jandarmi Blaj şi a relatat că, în timp ce se afla pe strada Livezii din localitate, a fost jignit şi înjurat de câţiva copii. Acesta a mai adăugat că nu este prima dată când este supus unui asemenea tratament, iar din spusele dânsului se pare că minorii obişnuiesc să apeleze la mila publicului pentru a obţine foloase materiale şi uneori devin violenţi  în limbaj atunci când trecătorii refuză să le dea de pomană.

Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat pe strada Livezii şi i-a depistat pe cei doi minori indicaţi de bărbat. De asemenea, au fost identificaţi părinţi acestora şi, după ce li s-a atras atenţia  ca pe viitor să-şi supravegheze corespunzător copiii, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 200 de lei.

Pentru prevenirea unor astfel de incidente reamintim cetăţenilor că îndemnul sub orice formă a minorilor la săvârşirea de contravenţii  se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, iar neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârsta de până la 16 ani a tuturor măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie  se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 331 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.