blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Patru bărbați din Pănade cercetați penal pentru braconaj

Patru bărbați din Pănade cercetați penal pentru braconaj

Publicat în 22.12.2014 la ora 12:42

caprior-arma-de-vanatoarePoliţiştii din Alba au surprins în flagrant 4 bărbaţi, în timp ce transportau doi căpriori pe care i-ar fi vânat ilegal. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale, iar autoturismul, armele, muniţia şi vânatul au fost indisponibilizate.

La data de 20 decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul I.P.J. Alba au depistat, în apropierea localităţii Pănade, 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 47 de ani, care se deplasau cu un autoturism de teren.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit în autoturism doi căpriori împuşcaţi.

Din  cercetări a reieşit că, cei 4 bărbaţi, deţinători de arme de vânătoare, ar fi participat la o partidă de vânătoare autorizată pentru alte specii de vânat (vulpi, iepuri, fazani, ciori, raţe sălbatice) şi ar fi vânat căpriorii, lucru  interzis în această perioadă.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie legală, vânătoare în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă şi uz de armă letală fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi de Codul Penal.

De asemenea, autoturismul folosit la comiterea faptei, cele 4 arme de vânătoare şi 101 cartuşe au fost indisponibilizate în vederea confiscării, iar permisele de vânătoare ale celor 4 au fost ridicate, în vederea anulării.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 352 ori

Patru bărbați din Pănade cercetați penal pentru braconaj
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.