blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » O tânără a fost sancționată de jandarmi pentru că a deranjat cursurile unei școli din Blaj

O tânără a fost sancționată de jandarmi pentru că a deranjat cursurile unei școli din Blaj

Publicat în 04.10.2013 la ora 11:16

jandarmi-amenda-martisoare-blajPersonalul administrativ al unei şcoli din municipiul Blaj a solicitat ieri, 3 septembrie, la ora 16.20, intervenţia jandarmilor deoarece o tânără intrase în incinta școlii şi deranja orele de curs.

Aceasta a fost identificată de jandarmi ca fiind Alina L. (de 19 ani), domiciliată în Blaj, se pare absolventă a şcolii amintite. Din verificările efectuate a reieşit că fata nu este la prima abatere de acest fel, în ultima perioadă aceasta făcându-şi un obicei din a pătrunde în instituţia de învăţământ şi a solicita cadrelor didactice să permită unor elevi să iasă pe hol, la discuţii. Mai mult, din discuţiile purtate cu personalul administrativ  reieşit că, dacă i se solicită să părăsească incinta, are un comportament violent, se adresează vulgar şi ameninţă cu represalii.

Jandarmii i-au expus tinerei prevederea legală, potrivit căreia “pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile (…) instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, (…) ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 de lei.

În conformitate cu aceasta Alina L. a fost sancţionată cu amendă în valoare de 500 de lei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 469 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.