blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Economie » Noua fabrică Bosch de la Blaj, la un pas de inaugurare

Noua fabrică Bosch de la Blaj, la un pas de inaugurare

Publicat în 04.06.2013 la ora 19:09

Sâmbătă, 8 iunie, la ora 10.00, la Blaj va avea loc inaugurarea oficială a noii fabrici Bosch Rexroth. Lucrările aferente şi investiţiile în utilajele de producţie au însumat circa 50 de milioane de euro. Începând cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi bosh inaugurarefabricaţi senzori de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, dedicaţi industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite către sistemul electronic de bord informaţii legate, de exemplu, de viteza de rotaţie a roţii, informaţii esenţiale pentru buna funcţionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP. Pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi vor fi create până la sfârşitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de muncă, numărul angajaţilor Bosch de la Blaj ajungând în total la 900. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută şi ca Bosch Rexroth, a produs aici până în prezent tehnologie liniară folosită în ingineria mecanică. La începutul anului 2013 în cadrul fabricii din Blaj activau circa 570 de persoane.
La inaugurare va participa o importantă delegaţie din board-ul Bosch din Germania şi, potrivit unor surse, înalte oficialităţi de stat din România, printre care se pare că va fi şi ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova.
Potrivit site-ului oficial al companiei, Bosch a obţinut în România vânzări în valoare de 180 de milioane de euro în anul 2012, ceea ce reprezintă o scădere cu 4,5 procente faţă de anul 2011. Motivul principal este contextul economic general. La începutul anului 2013 compania, lider în furnizarea de tehnologii şi servicii, avea în România 1.400 de angajaţi. Dezvoltarea activităţilor locale de producţie va contribui însă la creşterea acestui număr până la finalul anului 2013, astfel că Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajaţi la nivel naţional.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 636 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.