blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Municipiul Blaj a aderat la programul „Premiul European pentru Energie – Comunitate”

Municipiul Blaj a aderat la programul „Premiul European pentru Energie – Comunitate”

Publicat în 06.04.2019 la ora 16:15

Prin hotărâre de consiliu local, municipiul Blaj a aderat la programul ”European Energy Award (Premiului European pentru Energie) – Comunitate Sustenabilă”, la care participă deja și alte 4 unități administrativ teritoriale din țară, respectiv Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Suceava.

Totodată, Consiliul Local Blaj a aprobat accesarea de finanțări prin fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile, prin aplicarea instrumentelor Premiului European pentru Energie. Municipiul Blaj va participa cu o cotă de cofinanțare de 24,52% din valoarea totală a proiectului finanțat, reprezentând, conform proiectului aprobat, un cuantum estimat de 13.000 lei, fără TVA. Cotizația de membru în acest program este de 2.400 de lei, Blajul achitând deja banii aferenți anului în curs.

”European Energy Award – Comunitate Sustenabilă” este o schemă de certificare recunoscută de Uniunea Europeană pentru a sprijini punerea în aplicare a “Planurilor de Acțiune privind Energia Durabilă” solicitate semnatarilor Pactului Primarilor pentru climă și energie. Programul este un instrument foarte util pentru a ajuta orașele din România să planifice și să ia măsuri pentru a îmbunătăți performanța lor durabilă.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 143 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.