blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Minorii opriți cu focuri de armă la Blaj, de către un echipaj mixt de ordine publică, au fost reținuți pentru 24 de ore

Minorii opriți cu focuri de armă la Blaj, de către un echipaj mixt de ordine publică, au fost reținuți pentru 24 de ore

Publicat în 03.03.2017 la ora 12:18

Cei doi minori prinşi în flagrant de poliţiştii şi jandarmii din Blaj, imediat după ce au furat ţigări dintr-un magazin în care au pătruns prin efracţie, au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore. Azi, 3 martie, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

La data de 02.03.2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de doi minori, de 16 şi 17 ani, din Blaj, care sunt cercetaţi pentru comiterea a două infracţiuni de furt.

În sarcina minorilor s-a reţinut faptul că, în noaptea de 23/24.02.2017, au pătruns, prin efracţie, într-un magazin din municipiul Blaj şi au sustras ţigări în valoare de 2.000 de lei, iar în noaptea de 01/02.03.2017 au pătruns în acelaşi magazin pentru a sustrage ţigări însă au fost prinşi, în flagrant delict, de către patrula mixtă de siguranţă publică, formată din poliţişti şi jandarmi.

Prejudiciul a fost recuperat parţial, iar faţă de cei doi minori a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 3 martie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

•  Informaţii de background:

La data de 02.03.2017, în jurul orelor 01.15, patrula mixtă de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm, a observat faptul că geamul unui magazin din municipiul Blaj era forţat, motiv pentru care au fost demarate activitățile de investigare a zonei.

În acest timp, din magazin a ieşit, în fugă, o persoană care a fost somată de jandarmul din patrulă, pentru a se opri. Aceasta nu s-a supus somaţiei, motiv pentru care jandarmul a executat mai multe focuri de avertisment, în plan vertical.

Ulterior pe o stradă din apropierea magazinului, fugarul, un minor în vârstă de 16 ani, din Blaj, a fost identificat şi reţinut. Acesta era împreună cu un alt minor, în vârstă de 17 ani, împreună cu care se pare că ar fi pătruns în magazin pentru a sustrage ţigări.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au găsit o geantă abandonată, în care cei doi au încărcat 90 de pachete de ţigări de diferite mărci, pentru a le sustrage.

Cei doi minori, care sunt cercetaţi şi pentru alte furturi din societăţi comerciale comise în cursul lunii februarie de pe raza municipiului, au fost conduşi la Poliţia Municipiului Blaj, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acest articol a fost citit de: 141 ori

Minorii opriți cu focuri de armă la Blaj, de către un echipaj mixt de ordine publică, au fost reținuți pentru 24 de ore
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.