blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Ministrul Agriculturii a vizitat Bucerdea Grânoasă și a mâncat jambon direct din portbagajul unui localnic

Ministrul Agriculturii a vizitat Bucerdea Grânoasă și a mâncat jambon direct din portbagajul unui localnic

Publicat în 10.09.2017 la ora 15:55

Petre Daea, Ministrul Agriculturii, se află în vizită în județul Alba. El a mers la o fermă din Bucerdea Grânoasă, unde sunt crescuți porci din rasa Bazna, oi și păsări, i-a plăcut ce a văzut și a postat poze și filmulețe însoțite de mesaje de apreciere, pe rețeaua de socializare Facebook.

„Nicolae Cleja, tatăl medicului veterinar Ioan Cleja din Bucerdea Grânoasă (jud Alba), la 82 de ani, crește porci din rasa Bazna în semilibertate, cu gard electric alimentat de la un panou fotovoltaic. Dar și oi sau păsări pentru ouă. Pentru ca aceste animale să aibă „bucate” sănătoase (așa cum spun ardelenii la cereale), gospodarul cultivă 17 ha teren agricol, aflat într-o zonă colinară, cu păioase, porumb și floarea-soarelui. Culturi frumoase care promit roade îndestulătoare. Toate fertilizate cu gunoi de grajd. În asemenea condiții de trai, practic animale crescute în libertatea câmpului, normal că este foarte bună și prolificitatea lor. Iar savoarea și gustul cărnii obținute astfel sunt deosebite!”, a scris ministrul pe Facebook.

 De asemenea, el laudă calitățile cărnii de porc de Bazna, una din rasele românești de porci, „o rasă valoroasă aflată, din nefericire, pe cale de dispariție”. Pentru a-și întări spusele, ministrul a postat un video în care mănâncă jambon de porc de Bazna chiar din portbagajul unei mașini.

Jambonul de Bazna – o minune de savoare și gust!

Câteva clipe edificatoare în ceea ce privește gustul și savoarea cărnii de porc din rasa Bazna!

Posted by Petre Daea on 9 Septembrie 2017

„Câteva clipe edificatoare în ceea ce privește gustul și savoarea cărnii de porc din rasa Bazna!”, este mesajul care însoțește clipul.

Acest articol a fost citit de: 877 ori

Ministrul Agriculturii a vizitat Bucerdea Grânoasă și a mâncat jambon direct din portbagajul unui localnic
4.3 (86.67%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.