blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Mihaela Blaga (CSȘ Blaj) este noua campioană națională la Juniori II

Mihaela Blaga (CSȘ Blaj) este noua campioană națională la Juniori II

Publicat în 01.07.2019 la ora 11:58

Tânăra atleta blăjeană Mihaela Blaga a reușit un rezultat extraordinar, câștigând titlul național în proba de 2000 de metri obstacole din cadrul Campionatului Național de Juniori II ce s-a desfășurat la Pitești, rezultatul său fiind doar la o secundă de recordul național al probei!

O perfomanță deosebită a talentatei sportive din “Mica Romă”, ce a cucerit aurul, deși a concurat la o categorie superioară de vârstă. Legitimată la CSȘ Blaj (director Silvia Marcu) și pregătită de antrenorul Cristina Man, Mihaela Blaga, la 15 ani, se anunță o sportivă de mare perspectivă, în anul 2019 urcând pe podiumul național la diverse probe de patru ori, acest titlu reprezentând cea mai importantă distincție obținută în carieră.

“Din păcate nu a reușit să doboare recordul național aflându-se la doar o secundă în spatele acestuia. Sper să fie sănătoasă și să rămână la fel de serioasă în pregătire, iar rezultatele vor fi pe măsură. Este un copil talentat aflat la începutul carierei sportive care trebuie susținut și sprijinit pentru a ajunge cât mai sus pe treptele performanței”, a declarat Cristina Man, antrenor recunoscut pentru succesele obținute cu tinerii sportivi pe care-i călăuzește.

În urmă cu o săptămână, Mihaela Blaga, la Campionate Naționale pentru Juniori 1, și-a adjudecat bronzul în proba de 1500 de metri. O medalie ce s-a adăugat zestrei prețioase formată din precedentele cucerite: medalie de bronz în sală, în proba de 800 metri, juniori 3, respectiv o medalie de argint la cros pentru juniori 3, devenind vicecampioană națională.

La Campionatele Naționale de Juniori 2, CSȘ Blaj le-a avut la start pe Mihaela Blaga și Andreea Bogdan, pregătite de Cristina Man, în probele de 2000 metri obstacole și 800 metri. În cursa de 2000 de metri obstacole, Mihaela Blaga (născută în 2004) a realizat un remarcabil loc întâi, devenind campioană națională, cu timpul 7:03.70, la doar o secundă de stabilirea unui nou record național. Andreea Bogdan (născută în 2005), în aceeași cursă, a terminat a 8-a, cu rezultatul 7:51,45, o performanță foarte bună, având în vedere că a fost la prima cursă de acest gen, iar în proba de 800 de metri a sosit a 11-a (timpul 2:34,24).

Rezultatele obținute de reprezentantele CSȘ Blaj sunt remarcabile, ambele sportive sunt junioare 3 și concurând la o categorie superioară de vârstă. Sezonul competițional se va încheia în weekend, 7-8 iulie, la Pitești, Campionatul Național de Juniori 3, unde Mihaela Blaga este favorită în proba de 1500 de metri obstacole, după această întrecere urmând o binemeritată vacanță.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 201 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.