blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Manipulare cu ajutorul imaginii TV

Manipulare cu ajutorul imaginii TV

Publicat în 14.12.2013 la ora 16:00

digital-mindMass-media este una din cele mai mari puteri de pe suprafaţa pământului iar televiziunea este în frunte.

De ce este aşa? Fiindcă ea are puterea de-a face vinovat pe cel nevinovat şi pe cel nevinovat, vinovat. Ne punem întrebarea: prin ce metode de manipulare ar putea influenţa televiziunea gusturile şi preferinţele noastre, opţiunile noastre sociale şi politice sau de orice natură? Ne putem întreba dacă unele corporaţii puternice mass-media pot să transforme adevărul în minciună sau invers şi dacă vocile corporaţiilor pot să acopere vocile politicienilor noştri sau ale cetăţenilor. Sunt convins că acest fenomen este posibil. În ultimii ani se constată nu numai în România ci şi în cea mai democratică ţară din lume, SUA, că trusturile mass-media s-au unit din nou cu politicienii iar zidul intangibil dintre jurnalistică şi politică s-a dărâmat. Noua elită mass-media are o putere nemaivăzută până acum şi toate mijloacele de a influenţa poporul. În România, luând exemplul SUA, corporaţiile mass-media mici sunt şi vor fi „înghiţite” de rechinii prădători, corporaţiile independente devenind „rara avis”. Câteva corporaţii mari, două-trei în România, exercită sau vor exercita controlul asupra dialogului politic şi civil, deţinând toate pârghiile pentru a obţine o opinie dorită de această struţo-cămilă elitistă formată din mass-media şi politicieni.
Cea mai importantă pârghie pe care noi, cetăţenii, „am donat-o” mass-mediei este timpul considerabil petrecut de noi în faţa micului ecran, aproximativ 4-5 ore în medie, zilnic. Acest timp este folosit extraordinar de eficient de mass-media televizată care este specializată oficial în manipulare şi dezinformare. Expunerea de crime, violuri, accidente, calamităţi, greve, atentate, şi chiar execuţii în direct – vezi executarea lui Saddam Hussein prin spânzurare – ne creează impresia că lumea este stăpânită de Satan şi că este un loc periculos pentru noi şi copiii noştri. Dacă se repetă obsedant aceste imagini, oamenii chiar încep să creadă că lumea este rea şi ostilă lor. C.N.A.-ul, care oficial are putere asupra a ceea ce văd, sau aud familiile noastre, nu ia nicio măsură semnificativă pentru a stăpâni această situaţie, legea votată în parlament care spune că se vor da 50% lucruri bune şi 50% lucruri rele nu este respectată. De asemenea, 90% din operatorii de cablu din România sunt controlaţi şi ei de aceleaşi trusturi struţo-cămilă, mass-media – politicieni. Unii oameni cred că internetul este salvarea noastră, neştiind că el, internetul, are acelaşi stăpân şi anume acela care controlează presa, radioul, televiziunea şi cablul. Această încrengătură între mass-media şi politicieni a devenit în România de astăzi o „gaură neagră” cu o gravitaţie enormă în raport cu care se poziţionează toate instituţiile ţării şi uneori şi justiţia.
Şi revenind la general, afirm cu tărie că omenirea este condusă de o mână de oameni care pot manipula pe oricine şi orice pe pământ dar mai ales conştiinţa umană.

Dr. Mircea FRENŢIU

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 242 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.