Rămâi conectat

Știri din zonă

Mâine, 8 decembrie 2022, furnizarea apei potabile în Cistei, Bucerdea Grânoasă și Craciunelu de Jos va fi întreruptă între orele 09.00 și 14.00

Publicat

în

SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Blaj anunță consumatorii că în dată de 08.12.2022, între orele 09.00-14.00, se vor efectua lucrări de mentenanță la conducta de alimentare cu apă potabilă DN 600. Astfel, se va întrerupe furnizarea apei potabile în localitățile: Cistei, Bucerdea Grânoasă și Craciunelu de Jos.

De asemenea, pe parcursul efecturii lucrărilor, este posibil să apară scăderi ale presiunii în rețeaua de distribuție și în localitatea Obreja cât și în zonele mai înalte ale localității Mihalt.

Consumatorii sunt rugați să își asigure rezervă de apă necesară pe perioada întreruperii iar la reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care clienții, vor folosi apa numai în scop menajer.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, le puteți semnala Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

 

 

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Știri din zonă

Elevii Școlii Gimnaziale din Sânmiclăuș, vizită la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, în cadrul activităților din „Săptămâna verde”

Publicat

în

În cadrul orei de Religie, tinerii de la Școala Gimnazială din Sânmiclăuș au desfășurat mai multe activități pentru a marca „Săptămâna verde”.

În acest sens, joi, 25 aprilie 2024, o parte a elevilor ciclului primar (clasele I-III) au efectuat o vizită la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, pentru a se familiariza cu locașul de închinare și a deprinde dragostea pentru frecventarea slujbelor Bisericii. Aici, părintele paroh Daniel Cirebea i-a primit cu multă bucurie pe învățăcei, rostind pentru aceștia un cuvânt duhovnicesc în care le-a explicat specificul perioadei liturgice în care ne aflăm și a subliniat importanța frecventării slujbelor oficiate în locașurile noastre de închinare. De asemenea, pentru a stârni curiozitatea și a capta atenția celor mici, părintele paroh le-a prezentat acestora părțile bisericii, dar și principalele obiecte de cult, nelipsite din Sfântul Altar. În acest fel, micii creștini au înțeles rostul Sfintei Evanghelii, al sfintelor vase, al cădelniței, dar și al chivotului păstrat în permanență pe Sfânta Masă.

O parte semnificativă a cuvântului de învățătură a avut în vedere rostul spovedaniei în viața creștinilor, preotul paroh îndemnându-i pe elevi să nu aștepte cel mai mare praznic al creștinilor fără a-și curăți sufletele prin Taina Spovedaniei. În acest sens, o parte a celor mici, care nu au reușit să ajungă la biserică în acest post și au dorit, totuși, să își mărturisească păcatele, au fost spovediți.

La finalul vizitei, tinerii au primit iconițe și cărți de rugăciune, împreună cu îndemnul de a-și organiza în așa fel timpul încât să dedice câteva minute zilnic și rugăciunii, pentru a intra, astfel, în dialog cu Dumnezeu. Pe de altă parte, ceilalți elevi ai ciclului primar (clasa 0 și a IV-a) au încercat să înțeleagă responsabilitatea pe care o avem față de creația lui Dumnezeu, tot pentru a marca „Săptămâna verde”. În acest sens, în timp de tinerii realizau o lucrare din materiale reciclabile, le-am vorbit despre recunoștință, o „virtute” pe care trebuie să o cultivăm, mai ales în relația cu Dumnezeu, pentru lumea frumoasă peste care ne-a pus stăpâni.

Prof. Simona Matei

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat și o femeie din Crăciunelu de Jos au fost reținuți de polițiștii din Blaj, după ce au încercat să fure mai multe bunuri dintr-o locuință din comună

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024, polițiștii de Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, care sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în seara zilei de 21 aprilie 2024, ar fi pătruns, fără drept, în cutea locuinței unui cetățean din Crăciunelu de Jos și ar fi sustras o bicicletă, o pompă de stropit, un covor și o mașină de tuns gazonul, bunuri pe care  le-ar fi abandonat, în momentul în care au fost observați de către proprietar.

În cursul zilei de azi, 23 aprilie 2024, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Concert de pricesne, găzduit de biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Secășel

Publicat

în

În Duminica a cincea din Postul Mare, pe data de 21 aprilie 2024, în Biserica Ortodoxă cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Secășel a avut loc un eveniment duhovnicesc deosebit.

După Sfânta Liturghie, credincioșii prezenți și-au bucurat sufletele prin participarea la un emoționant concert de pricesne, susținut de soliști ai Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia. Invitații speciali care au încântat inimile credincioșilor prezenți în număr mare sunt Roxana Reche, Nicolae Plută și Floricica Moga, aceștia interpretând cu rafinament artistic un buchet de pricesne și cântece religioase specifice perioadei Postului Mare.

Evenimentul cultural-duhovnicesc a fost organizat de Parohia Ortodoxă Română Secășel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parteneriat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și Primăria comunei Ohaba. Pe această cale, aducem mulțumiri celor care au răspuns afirmativ invitației noastre de a ni se alătura în aceste momente de bucurie și, totodată, tuturor celor implicați în desfășurarea evenimentului cultural-duhovnicesc.

Preot Dumitru Bota

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj