blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Mâine, 2 februarie: Dinamo Bucureşti – Volei Alba Blaj

Mâine, 2 februarie: Dinamo Bucureşti – Volei Alba Blaj

Publicat în 01.02.2013 la ora 11:33

După ce a depăşit cu brio, în derby-ul Ardealului, dificilul test al Medicinei Tg. Mureş, Volei Alba Blaj nu are timp de răgaz pentru că vine la rând un alt meci edificator: sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18.00, în deplasare cu Dinamo Bucureşti, deţinătoarea Cupei şi fostă participantă în Liga Campionilor.

Iniţial întâlnirea a fost programată cu o oră mai devreme şi trebuia să fie transmisă pe DigiSport, dar în cele din urmă confruntarea nu va mai fi televizată. Etapa a 16-a a Diviziei A1 propune două dispute „cap de afiş”: Tomis Constanţa – Ştiinţa Bacău, respectiv Dinamo Romprest – Volei Alba Blaj, în fapt confruntări interesante între primele 4 clasate.

Derby pentru locul 3!

În toamnă a fost nebunie în Sala „Timotei Cipariu” după ce nou-promovata din „Mica Romă” a furnizat bomba turului şi a învins Dinamo cu 3-1, producând o uriaşă supriză. Între timp, formaţia din capitală a capotat şi la Lugoj în urmă cu două etape şi resimte presiunea „paşilor greşiţi”. Vecine de clasament, ambele cu 29 de puncte, Dinamo – ultima treaptă a podiumului (10 victorii, 3 eşecuri) şi Volei Alba Blaj – poziţia a 4-a (10 partide câştigate şi 4 înfrângeri) îşi vor disputa supremaţia, o eventuală victorie a blăjencelor putând fi determinantă în ocuparea locului al 3-lea la finele sezonului. „Este foarte clar că Dinamo va fi extrem de montată la acest meci direct. Bucureştencele nu mai au voie să gafeze, vin după înfrângerea din Banat şi nu-şi permit să piardă”, a apreciat antrenorul Marius Macarie (Volei Alba Blaj).

Nou-promovata revelaţie începe astfel o îndelungă serie externă, cu patru deplasări succesive la Bucureşti, Cluj-Napoca, Lugoj şi Piatra Neamţ, următorul meci acasă fiind abia pe 23 februarie, cu liderul Ştiinţa Bacău. „Ţinând cont de experienţa superioară a oponentelor, nu cred că are relevanţă ce s-a întâmplat în tur. Noi încercăm să ne legăm de joc, dar nu va fi deloc uşor, Dinamo are ambiţii mari, evoluează cu cuţitul la os, mai au de disputat o restanţă cu Tomis Constanţa şi în acest context, punctele puse-n joc împotriva noastră cântăresc enorm în economia stagiunii”, a concluzionat Marius Macarie, ce dispune de întregul lot, fără accidentări.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 326 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.