Rămâi conectat

Actualitate

Mâine, 18 decembrie 2020, se deschide se deschide magazinul PEPCO din Blaj

Publicat

în

Lanțul de magazine PEPCO se extinde, ajungând astfel și în Municipiul Blaj.

Magazinul este situat pe Calea Clujului, Nr. 19, iar inaugurarea va avea loc mâine, 18 decembrie 2020.

Pepco este de departe cel mai extins retailer activ pe zona de modă şi decoraţiuni din România. În 2018 a ajuns la un număr de peste 200 de magazine deschise în țara noastră. Pragul ajunge la 250 de magazine deschise în România în luna septembrie a acestui an.

În Alba Iulia, a fost deschis un astfel de magazin în anul 2014, pe Calea Moților, în zona Kaufland. Anul acesta, lanțul de magazine PEPCO va deschide un nou magazin în Municipiul Blaj, iar în data de 18 decembrie, acesta își va deschide porțile pentru clienți.

Retailerul de tip discount Pepco este parte a holding-ului african Pepkor care are o reţea de peste 3000 de magazine în 13 state din Europa, Africa, Australia și are circa 30.000 de angajaţi la nivel mondial.

România este a doua cea mai importantă piaţă pentru grup după Polonia. În fiecare an, compania deschide 300 de magazine, dintre care 50 doar în România.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Patru cunoscute florării din Blaj amenajează două tablouri florare, cu ocazia Sărbătorii Libertății

Publicat

în

Câmpia Libertății va găzdui, în acest weekend, două designuri florale ca expresii artistice ale floriștilor din Blaj, adevărate povești vii care reflectă frumosul, istoria, cultura și valorile comunității.

„Oglindește-ți sufletul și luptă pentru visul tău” și „Caută în interiorul tău liniștea și pacea” sunt cele două lucrări florale care vor întâmpina blăjenii și oaspeții Blajului pe Câmpia Libertății și care vor aduce cu siguranță un strop de culoare și bucurie tuturor iubitorilor de frumos!

„Oglindește-ți sufletul și luptă pentru visul tău” este un design floral care pune în prim-plan bujorul – floarea devenită simbol național a României!

Bujorul și celelalte flori compun în culori o panoramă vibrantă a istoriei eroice a Blajului, evocând momentele de glorie și de sacrificiu ale trecutului, reamintind tuturor curajul și hotărârea înaintașilor în lupta pentru libertate. Acest decor floral, așezat pe Câmpia Libertății, se vrea o cronică vie care exprimă, într-un format inedit, spiritul Blajului încurajând privitorul să-și păstreze credința și curajul în lupta de a-și găsi calea pentru împlinirea oricărui vis!

„Caută în interiorul tău liniștea și pacea” este o metaforă dedicată căutării păcii interioare în tumultul agitației cotidiene! Inspirat din zbuciumul istoriei și din spiritul rezistenței Blajului, acest aranjament floral sugerează că indiferent de vacarmul vieții, în inima fiecărui om se află o oază de liniște și de înțelepciune.

Actorii principali rămân bujorii care, cu petalele lor delicate și mirosul lor îmbietor, oferă fiecărui om cu suflet deschis un moment de contemplare și regăsire a echilibrului interior.

Nu întâmplător ambele lucrări sunt așezate cu sfială pe Câmpia Libertății, pentru că din acest loc sacru răzbate la fiecare pas spiritul liber al Blajului!

Aceste „tablouri” pline de culoare reinterpretează, într-un mod cu adevărat artistic, legătura dintre trecut și prezent.

Fiecare floare și petală, aranjate cu migală, compun povestea vie a istoriei locale, oglindind tradiția, sacrificiul și spiritul inovator care definesc Blajul.

Aceste aranjamente florale exprimă modul prin care floriștii antreprenori din Blaj au înțeles să dea un sens frumosului, să salute Blajul, onorând istoria, cultura și valorile care definesc comunitatea!

Patru florării din Blaj – FLORĂRIA FLOWERS MINI, FLORĂRIA ORHIDEA, FLORĂRIA ROAL şi FLORĂRIA CASA FLORILOR – s-au unit într-o echipă pentru a crea tablouri florale. Astfel, floriștii antreprenori din Blaj au demonstrat că știu să transforme frumusețea într-o poveste captivantă, salutând orașul lor și celebrând istoria și cultura sa bogată.

Conceptul și designul artistic au fost realizate de Bianca Moldovan, vicecampioană națională la Cupa României de Artă Florală (2023) și vicecampioană la prestigiosul Concurs Internațional „Botanica Cup” Debrecen – Ungaria (2023).

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Au început manifestările dedicate „Sărbătorii Libertății” – Blaj 2024. Vezi programul

Publicat

în

Ieri, 13 mai 2024, a început oficial „Sărbătoarea Libertății” Blaj 2024! În acest an, manifestarea, cunoscută și sub numele de „Zilele Blajului”, se desfășoară sub semnul bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu.

În perioada 13 -17 mai 2024, între orele 9:00 -18:00, la Palatul Cultural din Blaj, poate fi vizionată o expoziție de obiecte care i-au aparținut Crăișorului Munților, printre exponate aflându-se testamentul olograf, unul dintre fluiere, sabia și mantaua lui Avram Iancu. Filmul „Avram Iancu împotriva imperiului”, în regia lui Theo Thorn, va fi proiectat la Palatul Cultural din Blaj, vineri 17 mai 2024, de la ora 19:00. Intrarea este liberă și se va face pe bază de invitații, care se găsesc la Palatul Cultural. Vor fi prezenți, pentru o sesiune de întrebări și autografe, actorii Horea Fedorca și Sandu Pop (alias Văru Sandel), care au jucat în filmul lansat la începutul acestui an.

Pe Câmpia Libertății, în zilele de 18 și 19 mai 2024, vor fi proiectate cele 83 de producții audiovizuale realizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în cele 83 de expoziții etnografice din județul Alba, iar duminică, 19 mai 2024, va fi lansat albumului și arhiva „Alba Etnografică”, cu imagini de colecție, materiale audiovizuale, localizarea și datele de contact ale respectivelor expoziții.

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19:00, pe Câmpia Libertății, va avea loc un concert extraordinar pentru tineret, la care vor cânta Smiley, Carla’s Dreams, Îngeri și Corbi, Ravi, iar duminică, 19 mai, tot pe Câmpia Libertății, se va desfășura, de la ora 18:00, un spectacol folcloric extraordinar, printre artiștii care vor susține recitaluri aflându-se Veta Biriș, Floarea Calotă, Sava Negrean Brudașcu, Niculina Stoican și Ionuț Fulea.

Program „Sărbătoarea Libertății” Blaj 2024

Luni-Vineri, 13-17 mai 2024 – Palatul Cultural Blaj

– orele 9.00-18.00, expoziție de obiecte personale ale Eroului națiunii române, Avram Iancu.

Vineri, 17 mai 2024 – Palatul Cultural Blaj

– ora 19.00, difuzarea filmului „Avram Iancu împotriva imperiului”, regizor Theo Thorn.

Sâmbătă, 18 mai 2024 – Câmpia Libertății

– ora 10.00, Alba Etnografică – difuzarea producțiilor audiovizuale realizate în Expozițiile Etnografice ale județului Alba (singurul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună);

– ora 19.00, Concert extraordinar pentru tineret, cu Ravi, Îngeri și Corbi, Smiley, Carla’s Dreams; Prezintă: Andreea Bogdan.

Duminică, 19 mai 2024 – Câmpia Libertății

– ora 10.00: Alba Etnografică – difuzarea producțiilor audiovizuale realizate în Expozițiile Etnografice ale județului Alba;

– ora 17.00: lansarea albumului și arhivei Alba Etnografică, în Anul Bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu (83 de expoziții etnografice în 67 de comune ale județului Alba);

– ora 18.00: Spectacol folcloric extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal, alături de: Veta Biriș, Floarea Calotă, Sava Negrean Brudașcu, Niculina Stoican, Ionuț Fulea, Liliana Laichici, Alina Pinca, Roxana Reche, Nicolae Plută, Floricica Moga, Leontina Fărcaș, Dorina Narița, Ina Todoran, Alexandra Băcilă,Adina Popa-Goga, Maria Uțiu, Daria Costea, Ioana Ciorea, Tulnicăresele din Avram Iancu, Albac, Gârda de Sus și Câmpeni, Grupul vocal tradițional Biieni din Biia, Grupul tradițional din Crăciunelu de Jos, Grupul vocal tradițional Sâncelenii din Sâncel, Ansamblul folcloric Banul Mihalcea din Mihalț, Grupul vocal Țarina al CupruMin Abrud, Grupul tradițional din Sălciua, Grupul vocal tradițional Izvoarele din Blaj; Prezintă: Iuliana Tudor.

Organizatori: Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Blaj, Palatul Cultural Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 47 de ani din Blaj reținut de polițiști, după ce a condus băut și a provocat un accident rutier pe strada Eroilor

Publicat

în

Duminică, 12 mai 2024, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Blaj au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Eroilor, din Municipiu, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un bărbat de 47 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate, iar ulterior a părăsit locul producerii evenimentului, fiind depistat, la scurt timp, de polițiști, pe raza localității Cistei, județul Alba.

În urma testării acestuia, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 13 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj