blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Mâine, 16 noiembrie 2018, începând de la ora 10.00 se va redeschide complet circulația rutieră pe Podul Vezii din Blaj

Mâine, 16 noiembrie 2018, începând de la ora 10.00 se va redeschide complet circulația rutieră pe Podul Vezii din Blaj

Publicat în 15.11.2018 la ora 22:27

De mâine, 16 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00, pe Podul Vezii se va circula în condiții normale, toate restricțiile rutiere urmând a fi eliminate.

Astfel, termenul avansat de autoritățile locale blăjene a fost respectat, iar lucrările de suprafață ce țin de infrastructura rutieră a Podului Vezii, care au ca termen de finalizare data de15 noiembrie, sunt aproape încheiate, în aceste zile făcându-se ultimele retușuri. Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat că la Podul Vezii se vor mai efectua lucrări în albia râului Târnava Mare, care se vor desfășura în acest an, dacă timpul va permite, și în 2019.

„Vă anunț că începând de vineri, 16 noiembrie, de la ora 10:00, circulația pe Podul Vezii va reveni la normal! Așa cum am promis, lucrările la partea de suprafață vor fi finalizate până la data de 15 noiembrie, în aceste zile făcându-se ultimele retușuri. Vă cer, din nou, scuze pentru deranjul creat și vreau să vă mulțumesc pentru înțelegerea pe care ați manifestat-o în ultimele luni. Reabilitarea Podului Vezii este o lucrare absolut necesară și obligatorie pentru orașul european pe care ni-l dorim cu toții. Lucrările vor continua în acest an (dacă ne va permite timpul) și anul viitor, în albia râului Târnava Mare”, afirmă primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Reabilitarea completă a Podului Vezii a început în luna mai 2018 și se va încheia anul viitor. Investiția era foarte necesară, după ce o expertiză tehnică a constatat că Podul Vezii se află într-o stare de degradare avansată, riscând să nu mai poată fi folosit pentru circulația rutieră.

Valoarea totală a lucrărilor este de 2.246.000 lei (fără TVA), investiția fiind finanțată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Podul Vezii a fost construit în anul 1974 și deservește un număr de aproximativ 6.000 de locuitori ai Blajului, fiind singura legătură rutieră dintre zona centrală a municipiului Blaj cu cartierele Veza, Berc, Ciufud și Tiur și una dintre principalele rute de acces spre comunele de pe Valea Secașelor.

Nicu Goga

Acest articol a fost citit de: 325 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.