blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Luni, 25 septembrie 2017, se redeschide Târgul de animale din Blaj, cu tradiționalul „târg de țară”

Luni, 25 septembrie 2017, se redeschide Târgul de animale din Blaj, cu tradiționalul „târg de țară”

Publicat în 21.09.2017 la ora 15:29

Târgul de animale din Blaj, închis la începutul lunii iunie pentru lucrări de reabilitare, va fi redeschis oficial luni, 25 septembrie 2017, cu tradiţionalul târg „de ţară” de la finalul lunii septembrie.

Practic, începând din această lună, municipiul Blaj beneficiază de unul dintre cele mai moderne târguri de acest gen din judeţul Alba, acesta fiind refăcut de la zero în mai puţin de patru luni de zile. Primăria Blaj anunţă că pentru accesul la târgul din 25 septembrie nu va percepe taxe pentru comercianţi, acestea urmând a fi decise, în conformitate cu noile facilităţi, în cel mai scurt timp.

Deşi mai necesită lucrări mici de retuşare, noul târg de animale din Blaj va deveni funcţionabil începând de săptămâna viitoare. Pentru amenajarea acestuia, Primăria Blaj a investit aproximativ 620.000 lei (fără TVA), din fonduri proprii, lucrările derulate schimbând radical aspectul întregii zone, din cartierul Plopilor, astfel încât vizitatorii vor fi mai mult decât plăcut surprinşi.

„Mă bucur că am reuşit să finalizăm această investiţie în timp record şi, astfel, ne-am putut ţine de promisiunea făcută, aceea că târgul de animale va fi redeschis pe 25 septembrie. Pe lângă faptul că am urmărit atent desfăşurarea lucrărilor şi ne-am preocupat ca totul să se desfăşoare conform planului, am beneficiat şi de un constructor serios, căruia doresc să-i mulţumesc pe această cale. Târgul de animale este o investiţie foarte necesară pentru locuitorii întregii zone, pentru dezvoltarea agriculturii şi zootehniei din Blaj şi din jurul Blajului. Îi aştept pe toţi, luni, la marea redeschidere”, afirmă primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Situat pe o suprafaţă de peste 1,5 hectare, în cartierul Plopilor, târgul de animale şi mărfuri a fost racordat la reţelele de electricitate, apă şi canalizare şi va beneficia de grupuri sanitare, în incinta lui urmând să fie construit şi un cabinet sanitar. Toate aleile târgului şi drumul de acces au fost asfaltate şi împrejmuite cu gard, iar clienţii şi comercianţii vor beneficia de o parcare generoasă.

Târgul de animale va beneficia de un stand pentru licitaţii şi de un cântar pentru comercianţii de cereale şi animale, care vor avea la dispoziţie spaţii proprii în acest sens. Autorităţile au proamenajat cinci spaţii pentru comercializarea animalelor, în funcţie de mărimea şi categoria acestora, care vor fi sub formă de ţarcuri, împrejmuite cu garduri de lemn. Astfel, vor fi delimitate următoarele spaţii: 1.900 de mp pentru vite, 900 de mp pentru oi, 820 mp pentru cai, 800 mp pentru porci și 770 mp pentru animale mici. De asemenea, vor fi construite platforme speciale pentru încărcare şi descărcare, care vor facilita din plin transportul animalelor comercializate.

Târgul de animale şi mărfuri din Blaj are loc, în mod obişnuit, în fiecare zi de joi, dar, de patru ori pe an, găzduieşte comercianţi din întreg judeţul, fiind încadrat la categoria târgurilor tradiţionale „de ţară”: 25 martie, 29 iunie, 25 septembrie şi 3 decembrie.

Acest articol a fost citit de: 742 ori

Luni, 25 septembrie 2017, se redeschide Târgul de animale din Blaj, cu tradiționalul „târg de țară”
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.