blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » „Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare” celebrată la Colegiul Național I.M. Clain din Blaj

„Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare” celebrată la Colegiul Național I.M. Clain din Blaj

Publicat în 26.10.2017 la ora 14:44

Ieri, 25 octombrie 2017, elevii Colegiului Național „Inochentie Micul Clain” Blaj au creat un cadru de poveste pentru a celebra „Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare”, un proiect educațional realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și  Casa Corpului Didactic.

Activitățile susținute în cadrul Colegiului Național „Inochentie Micul Clain” au fost realizate cu sprijinul conducerii instituției, a cadrelor didactice și a bibliotecarei Maria Brad.

Obiectivul proiectului inițiat de către Viorica Gențiana Onișoru, bibliotecar al CCD Alba, a fost de a promova lectura în rândul elevilor, în vederea formării unor deprinderi de comunicare.

Evenimentul organizat s-a desfășurat în cadrul Centrului de documentare și informare al instituției de învățământ, un spațiu special ales, datorită faptului că reprezintă un loc deosebit, care îndeamnă la meditație și stimulează lectura. În plus, nu se poate vorbi despre cărți, fără a le avea alături, într-un moment în care acestea sunt sărbătorite.

În acest context, aproximativ 100 de elevi, împreună cu profesorii coordonatori- Codruța Fleșer, Carmen Simu, Iulia Tarko, Ioana Breazu- au realizat un frumos program pentru a puncta importanța lecturii, cărților, bibliotecilor, precum și a cititorilor. Elevii claselor a V-a și a VIII-a au dat dovadă de multă ingeniozitate, costumându-se în personajele preferate din cărțile citite, folosind materiale reciclabile. Momentele acestea au evidențiat plăcerea lecturii și interesul elevilor pentru astfel de activități.

A doua etapă a manifestării a constat în prezentarea cărților preferate, în vederea stimulării interesului celor prezenți pentru a lectura operele literare. În acest sens, cei implicați au realizat coperțile cărților citite, dând dovadă de talent și originalitate. Prezentările tuturor au surprins ideile principale din fiecare operă, iar mesajul final a fost unul marcant, demonstrând faptul că lectura este o prezență constantă între preocupările tinerei generații.

Pe lângă aceste momente deosebite, pline de entuziasm și de emoție, s-a făcut remarcată implicarea elevilor de liceu din clasele a IX-a A, a IX-a D,a X-a D și a XI-a D, care au optat pentru realizarea unor panouri, aducând în prim-plan cărțile și lectura. Aceștia au selectat din cărțile citite fragmentele ce i-au impresionat, care le definesc oarecum caracterul și i-au sensibilizat într-o mare măsură.

Finalul manifestării a fost marcat de aprecieri și multe aplauze pentru cei care s-au implicat în derularea acestei activități. Toții elevii au primit semne de carte și au fost recompensați cu dulciuri.

Conducerea școlii felicită cadrele didactice, elevii și pe doamna bibliotecar pentru modul în care s-a desfășurat activitatea, susținând astfel de manifestări, care contribuie la promovarea instituției de învățământ, a transmis prof. dr. Ioana Breazu.

Acest articol a fost citit de: 80 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.