Rămâi conectat

Administrație

Lucrările pentru continuarea construcției sălii polivalente din Blaj sistate, după ce comisia de licitație constituită la nivelul Primăriei Blaj a anulat procedura de achiziție publică

Publicat

în

În ultima fază a procedurii, cea de analiză financiară a ofertelor, a rămas o singură societatea care, în final, nu a îndeplinit toate condiţiile pentru a fi declarată câştigătoare.

Procedura a fost reluată după ce primul câştigător, o firmă italiană, a abandonat şantierul şi a plecat din România anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus.

Contractul prevede execuţia lucrărilor rămase neexecutate, aferente contractului nr. 22580/27.11.2018, contract reziliat pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale. Valoarea totală estimată este de 30.900.672,95 de lei, fără TVA.

Potrivit expertizei tehnice realizate în perioada iulie – august 2020, stadiul fizic al lucrărilor executate până la data de 1 iulie 2020 este următorul: îmbunătăţirea terenului de fundare – 100 %, fundaţia clădirii de tip radier general pe pernă de balast – 100 %, structuri portante verticale beton armat demisol – cca. 10 – 20 %, structuri portante orizontale beton armat, cota 0.00 – cca. 5 – 10%. În aproximativ un an şi jumătate, fostul constructor a reuşit să finalizeze fundaţia clădirii şi a ridicat cca. 15% din zidăria de la demisol.

Cinci ofertanţi s-au arătat interesaţi să obţină contractual în valoare de peste 30 de milioane de lei: ACI Cluj-Napoca SA, Manelli Impresa SRL Bucureşti, Asocierea Prenis SRL Blaj (lider) – Adriatica SRL Blaj – DTS Unic Proiect SRL Alba Iulia – Atlas Sport SRL Târgu Mures, Asocierea CON-A SRL Şelimbăr (lider) – CON-A Operations şi Asocierea Conart Structuri SRL Voiniceni (lider) – Kronos Life Construct SRL Târgu Mureş. În ultima fază a procedurii a rămas societatea din Cluj-Napoca. Dacă a fost formulată contestaţie la CNSC, perioada până la care va fi reluată licitaţia va fi de cel puţin 60 de zile. Există şi posibilitatea ca CNSC să dea dreptate firmei, situaţie în care va fi încheiat contractul cu societatea respectivă.

Prima licitaţie pentru realizarea sălii polivalente a fost câştigată în luna noiembrie 2018 de compania italiană Frimat SPA, firma fiind singurul ofertant. Valoarea contractului a fost de 25.030.571,03 de lei, fără TVA, şi ar fi trebuit să fie finalizat în 2021.

Italienii au renunţat la contract şi au plecat din România odată cu izbucnirea pandemiei, astfel încât administraţia locală a fost nevoită să reia procesul de căutare a unui antreprenor. A doua licitaţie a fost mult mai atractivă decât prima, dar ofertele s-au dovedit a fi în neregulă. În situaţia în care, Primăria Blaj va fi nevoită să reia licitaţie, finalizarea lucrărilor se amână cu cel puţin şase luni.

Potrivit caietului de sarcini, noul obiectiv va face parte din infrastructura sportivă a municipiului, alături de celelalte obiective de gen existente în oraş. Prin această investiţie se doreşte, pe de-o parte crearea unei dotări publice de importanţă zonală, care să asigure desfăşurarea în cele mai bune condiţii a evenimentelor sportive naţionale şi internaţionale, şi pe de altă parte, să reprezinte o facilitate sportivă pentru practicarea sportului de performanţă pentru echipa de volei a oraşului, recunoscută în prezent pentru merite sportive deosebite. Investiţia este finanţară din bugetul local al municipiului Blaj şi din bugetul judeţului Alba, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Administrație

Ultima stradă din Petrisat, care necesita reabilitare, a fost finalizată

Publicat

în

Primarul Gheorghe Valentin Rotar a anunțat că ultima stradă din localitatea Petrisat, care necesita reabilitare, a fost finalizată. Lucrările au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al Municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de 1.000.000 lei.

„Lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole, trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de 1.000.000 lei.

După ce săptămâna trecută s-a turnat primul strat de asfalt, luni a fost turnat cel de-al doilea strat. Urmează trasarea marcajelor rutiere și recepționarea lucrării. A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii. Deoarece traficul este redus în zonă, am convingerea că această stradă nu va necesita reparații mulți ani de acum înainte.

Odată cu finalizarea acestei străzi, avem și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură”, a transmis Gheorghe Rotar, primarul Municipiului Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor, în toate parcurile și zonele verzi ale Municipiului Blaj

Publicat

în

Primăria Blaj anunță că a demarat tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor, în toate parcurile și zonele verzi ale Municipiului.

„Deși suntem în Săptămâna Mare, iar o asemenea operațiune nu era programată, numărul mare de sesizări privind apariția căpușelor în zonele verzi ale municipiului Blaj ne-a determinat să începem, în această dimineață, tratamentele de dezinsecție pentru combaterea acestora, astfel încât să eliminăm riscul apariției cazurilor de mușcături de căpușă.

Tratamentele vor fi aplicate în toate parcurile și zonele verzi ale municipiului Blaj – Câmpia Libertății, Parcul Avram Iancu, Piața 1848, Parcul Timotei Cipariu, Parcul Rotary, Parcul Veza, Parcul Petőfi Sándor, etc. – și vor continua și în cursul zilelor de vineri și sâmbătă.

Ne dorim ca de Paște blăjenii și cei care vizitează comunitatea noastră să fie în siguranță deplină dacă decid să se relaxeze în parcurile și zonele verzi din municipiu”, au transmis reprezentanții Primăriei Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Trotuarele din Municipiul Blaj, spălate cu apă și detergent

Publicat

în

Primăria Blaj anunță că împreună cu Serviciul Public de Gospodărie Comunală a demarat un program prin care tyoate trotuarele din Municipu vor fi spălate cu apă și detergent.

„În această perioadă, odată cu venirea primăverii, Primăria Municipiului Blaj împreună cu Serviciul Public de Gospodărie Comunală va derula un program prin care toate trotuarele din municipiu vor fi spălate cu apă și detergent.

Noi am planificat ca această lucrare să fie finalizată până la Sfintele Sărbători de Paști, dar din cauza condițiilor meteo precare, programul de spălare a trotuarelor din Blaj se va încheia în jurul datei de 15 mai, înaintea „Sărbătorii Libertății” (Zilele Blajului).

Ne pare rău că nu am putut finaliza această lucrare conform planificării și vă rugăm să fiți partenerii noștri pentru orașul curat pe care ni-l dorim cu toții!

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru încrederea pe care ne-o acordați!”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj