blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Lucrările la puntea pietonală de peste râul Târnava Mare, finalizate în proporție de 80%

Lucrările la puntea pietonală de peste râul Târnava Mare, finalizate în proporție de 80%

Publicat în 05.07.2019 la ora 18:57

Lucrările la noua punte pietonală care traversează râul Târnava Mare, o lucrare extrem de importantă pentru blajeni, sunt finalizate în proporție de 80% și se vor încheia în jurul datei de 15 octombrie 2019, așa cum a fost planificat

În prezent se betonează zona centrală a suprafeței punții, după ce s-a pornit de la capete spre centru, pentru echilibrare. De asemenea, se vopsesc structurile metalice și cele din beton de sub partea de suprafață. Urmează amenajarea rampelor de acces la ambele capete ale punții pietonale.

Noua punte pietonală, amplasată în vecinătatea actualei pasarele, la o distanţă de 9 m în amonte, este fixă şi este construită pe piloni de beton. Lungimea pasarelei va fi de 122,20 m, iar lăţimea totală va fi de 2,75 m.

Lăţimea este compusă din zonă de circulaţie, de 2,25 m, plus două grinzi de parapet, de câte 25 cm fiecare. Suprafaţa punţii va fi compusă din beton armat, pe cele două laturi ale sale urmând a fi montaţi parapeţi de protecţie. Accesul pe ambele capete se va face pe scări pietonale, care vor fi prevăzute şi cu rampe, astfel încât pe puntea pietonală să poată circula atât persoanele cu dizabilităţi, cât şi cei care au copii mici.

Construirea unei punţi pietonale peste Târnava Mare, care va deservi aproximativ 6.000 locuitori din cartierele Veza, Berc, Ciufud şi satul Tiur, este un obiectiv care face parte din proiectul „Blaj 2016-2020″, derulat de administraţia publică blăjeană.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 318 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.