blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Economie » Lucrările la noua fabrică Bosch din Blaj sunt foarte avansate

Lucrările la noua fabrică Bosch din Blaj sunt foarte avansate

Publicat în 19.03.2013 la ora 7:43

Investiţie de 45 de milioane de euro
Aceasta urmează să fie pusă în funcţiune în luna iunie, asigurând astfel Blajului încă 320 de noi locuri de muncă

Ieri, 18 martie, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Blaj, primarul Gheorghe Rotar a făcut declaraţii cu privire la noua fabrică pe care compania Bosch Rexroth doreşte să o deschidă în zona industrială a municipiului, unde funcţionează celelalte două capacităţi de producţie ale concernului german.
Edilul-şef a precizat că noua fabrică a fost deja ridicată, iar la această dată se află în stadiul de finisaje interioare şi exterioare şi dotare cu echipamente pentru producerea de senzori auto pentru sistemul de frânare şi motor.
Investiţia totală se ridică la aproximativ 45 de milioane de euro, din care 15 milioane de euro reprezintă fonduri din schema de ajutor guvernamental de care beneficiază investitorii străini. Aici vor fi create, într-o primă etapă, 320 de noi locuri de muncă, majoritatea pentru personal cu înaltă calificare, urmând ca până în anul 2016 numărul angajaţilor să crească treptat la 1.000 de salariaţi.
De altfel, deja au fost selectaţi 200 de ingineri. Noua fabrică va fi inaugurată oficial pe data de 8 iunie 2013, în cadrul unei ceremonii la care vor fi invitate să participe conducerea board-ului Bosch din Germania şi înalte oficialităţi de stat din România. Odată cu deschiderea celei de-a treia fabrici, investiţiile Bosch la Blaj vor depăşi 100 de milioane de euro, iar în acest an numărul total al angajaţilor la cele 3 unităţi de producţie va fi de circa 1.070 de salariaţi, în ciuda crizei economice mondiale compania germană nefăcând până acum disponibilizări de personal. Primarul Gheorghe Rotar a subliniat încă o dată relaţiile excelente cu compania germană şi a menţionat că firma Bosch contribuie anual la bugetul local al oraşului cu circa 1,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă cam 35% din buget, al cărui cuantum, în euro, s-a triplat în ultimii 7 ani. Potrivit planului iniţial, pe cele 30 de hectare de teren de la Blaj, Bosch ar mai avea spaţiu pentru construirea altor 4 fabrici.

Acest articol a fost citit de: 634 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.