blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Lucrările de investiții au fost reluate la Blaj

Lucrările de investiții au fost reluate la Blaj

Publicat în 15.04.2013 la ora 15:59

În ciuda faptului că mare parte din primăvara acestui an vremea a fost neprielnică lucrărilor edilitare, prima jumătate a lunii aprilie a marcat reînceperea lucrărilor de investiţii la Blaj.

“Specialiştii spun că un oraş este în dezvoltare dacă peste 33% din bugetul propriu este îndreptat către investiţii. Blajul alocă de mai bine de 5 ani peste 40% din buget  către acest capitol , fapt care atestă scriptic direcţia către care ne îndreptăm’’, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Cu prioritate au fost abordate pentru început lucrările aflate în execuţie încă de anul trecut. Este vorba de grădiniţa de pe Câmpia Libertăţii, modernizarea pieţei agroalimentare, modernizarea parcului Timotei Cipariu şi construirea celor două noi cămine culturale la Petrisat şi în Mănărade. Exceptând grădiniţa, toate celelalte investiţii amintite vor fi finalizate în acest an.

Cea mai amplă lucrare de investiţii derulată în acest an la Blaj este extinderea canalizării şi construcţia staţiei de epurare.

În cartierul Ciufud, în acest moment mai sunt doar două străzi pe care extinderea reţelei nu a fost efectuată. În întreg cartierul 40% din branşamente au fost realizate.

În cartierul Veza s-au încheiat lucrările pe străzile : Golescu, Iazului şi Morii, în prezent frontul de lucru fiind pe strada Alexandru Borza. În maxim trei luni canalizarea va fi functională pe cuprinsul întregului cartier în proporţie de 100%.

În cartierul Câmpul Libertăţii, pe strada Gheorghe Bariţiu, deşi extinderea a fost realizată racordarea se va putea efectua doar anul viitor odată cu finalizarea construcţiei canalului colector mal drept. Lucrările la acesta vor demara la începutul verii pe tronsonul alcătuit de străzile Aurel Vlaicu, Iuliu Maniu şi Clujului.

Concomitent cu lucrările de extindere a canalizării la ieşirea din oraş spre Alba Iulia continuă în ritm alert construcţia staţiei de epurare. Termenul de finalizare al acesteia este primăvara anului viitor.

În cursul săptămânii trecute a fost demarată o altă investiţie la nivelul  localităţilor componente, centrul din Mănărade urmând a fi modernizat. Lucrarea va fi încununată de realizarea iluminatului arhitectural al Bisericii Evanghelice , monument istoric edificat în stil gotic în secolul al XIV-lea.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 472 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.