blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Lucrările de extindere a Spitalului Municipal din Blaj estimate la peste 5,5 milioane de lei

Lucrările de extindere a Spitalului Municipal din Blaj estimate la peste 5,5 milioane de lei

Publicat în 12.10.2019 la ora 13:33

Municipiul Blaj a scos la licitație lucrările aferente extinderii și dotării ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj. Contractul prevede servicii de proiectare, faza proiect tehnic și deviz de evaluare și obținere autorizare de construire, inclusiv verificarea proiectării, organizare șantier, execuția lucrărilor de construcție, furnizare și montaj echipamente/utilaje necesare lucrării.

Valoarea estimată a contractului este de 5.552.227,59 lei (fără TVA). Durata de prestare a serviciilor de proiectare și obținere a avizelor și a autorizației de construcție este de 3 luni de la data semnării contractului. Durata efectivă de execuție a lucrărilor și prestării serviciilor de asistență tehnică este de 12 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Ofertantul trebuie sa prezinte informații aferente principalelor lucrări executate în ultimii 5 ani din care să reiasă că au fost executate lucrări similare în valoare cumulată de minim 5.000.000 lei, fără TVA, la nivelul unui contract sau maxim 3 contracte. Experiența similară trebuie să privească lucrări similare din punct de vedere al complexității cu cele care face obiectul achiziției cum ar fi lucrările de reabilitare/extindere/modernizare construcții civile.

Vă reamintesc că în luna iulie a acestui an, Primăria Blaj a semnat luni contractul de finanțare pentru proiectul ”Extindere și dotare Ambulatoriu Spital Municipal Blaj”, în valoare totală de peste 10 milioane lei, prin care se va extinde clădirea spitalului, iar cabinetele medicale vor fi mutate în aripa extinsă a clădirii. Practic, Ambulatoriul Spitalului Municipal (dispensarul policlinic) va fi complet transformat, în decurs de doi ani, prin acest proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, care își propune să ducă la îmbunătățirea și la creșterea calității activității medicale pentru cei peste 50.000 locuitori din zona Blajului, anunța primarul din Blaj, Gheorghe Rotar.

Extinderea Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj se va realiza pe orizontală, cu o clădire nouă, similară celei existente și alipită clădirii spitalului. Ulterior construcției se vor transfera secțiile de ambulatoriu în spațiile nou-create și vor fi dotate cu aparatură medicală și mobilier medical necesar pentru funcțiunile specifice de ambulatoriu.

La fiecare nivel – subsol, parter și la etajele 1, 2 și 3 – va exista o circulație orizontală, pentru a se lega clădirea veche a spitalului de cea nouă a ambulatoriului integrat, așa cum prevăd legislația și normativele în vigoare. Pe lângă lucrările de construcții și instalații pentru extinderea pe orizontală a clădirii, vor fi achiziționate utilaje și echipamente tehnologice, noi echipamente medicale pentru dotarea specifică a cabinetelor medicale, iar la exterior vor fi reabilitate aleile pietonale, care, împreună cu căile de acces către ambulatoriu, precum și cu cele de la ambulatoriu către spital, vor fi iluminate.

Tot în incintă se vor realiza spații verzi și se va amenaja o parcare pentru ambulanțe și pentru autosanitarele destinate consultațiilor la domiciliu. Data limită de finalizare a proiectului este 30 iunie 2021, valoarea totală a cererii de finanțare fiind de 10.700.750 lei, din care suma nerambursabilă, în cuantum de 98% din cheltuielile eligibile, reprezintă peste 2,25 milioane euro (10.486.735 lei.

Dotările cu echipamente medicale nu fac obiectul contractului a cărui achiziție a fost recent lansată pe SEAP dar se va tine cont de acestea în vederea asigurării spațiilor și utilităților necesare.

Acest articol a fost citit de: 372 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.