blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Liviu Dragnea intenționează să mute direcţiile deconcentrate la autorităţile locale

Liviu Dragnea intenționează să mute direcţiile deconcentrate la autorităţile locale

Publicat în 11.01.2013 la ora 19:37

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că majoritatea direcţiilor deconcentrate ale ministerelor vor trece din subordinea prefecturilor la consiliile judeţene şi că Guvernul dorește să elimine posibilitatea pe care o au prefecţii de a suspenda actele administrative ale autorităţilor locale.

Într-o conferinţă de presă, Liviu Dragnea a spus că rolul prefectului ar trebui să se concentreze pe coordonarea “mult mai fermă” a acţiunilor în perioadele de calamităţi, pe verificarea modului de aplicare a programului de guvernare şi că Guvernul ia în calcul posibilitatea ca prefecţii să primească competenţe în ceea ce priveşte controalele la nivel local.

Totodată, vicepremierul a precizat că Guvernul vrea ca suspendarea actelor emise de autorităţilor locale să nu mai intre în atribuția prefectului şi că acest drept ar trebui să-l aibă numai instanţele de judecată.

Vă pot spune cu certitudine că nu mai dorim ca prefecţii să aibă la îndemână un instrument îngrozitor şi incorect şi anume posibilitatea ca atunci când atacă un act administrativ al unei autorităţi locale acel act să se suspende de drept. Numai o instanţă judecătorească trebuie să aibă această competenţă, deci practic nu este posibil ca un funcţionar public, chiar dacă este înalt funcţionar public, să poată, printr-o decizie a lui, să suspende o decizie a unei autorităţi locale. Pentru asta este nevoie de modificarea Constituţiei şi în procesul de modificare a Constituţiei avem şi astfel de obiectiv“, a spus Dragnea.

Ioana SFÂRLEA

 

Acest articol a fost citit de: 222 ori

Știri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.