Rămâi conectat

Administrație

Licitație de aproape 700.000 de lei pentru achiziția de dotări și aparatură, la Biblioteca Municipală Blaj

Publicat

în

Primăria Municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru furnizarea unor dotări și aparatură, în cadrul proiectului „Construire Bibliotecă Municipală Blaj”. Valoarea totală a investiției este de 693.422 de lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea echilibrata a unui teritoriu se poate baza doar pe o abordare integrata, atât din punct de vedere al infrastructurii fizice, cât si în ceea ce priveste dezvoltarea serviciilor.

În acest context, obiectivul general al proiectului vizeaza cresterea calitatii vietii populatiei Municipiului Blaj si asigurarea accesului la servicii de calitate, prin construirea unei biblioteci, cât si prin îmbunatatirea infrastructurii urbane locale.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Îmbunatatirea accesului la servicii culturale, prin construirea unei Biblioteci în 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.
2. Îmbunatatirea infrastructurii fizice de baza, prin reabilitarea si modernizarea strazilor Andrei Muresanu, Garii, Eroilor, în termen de 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.
3. Realizarea lucrarilor tehnico-edilitare, prin crearea strazilor de acces si a retelei de canalizare, în zona Chereteu, în 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.
4. Realizarea de trasee pietonale, în suprafata de 4.472,99 mp, în termen de 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.
5. Crearea de spatii verzi, în suprafata de 4.524,69 mp, în termen de 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.(Componenta B-Strazi zona Chereteu-zone verzi=3.504,69 mp, Componenta B-Strazi Et. IV-zone verzi=600 mp, Componenta A=420 mp).

Necesitatea derularii investitiei se justifica prin cerintele impuse de vremurile în care traim, traduse în cea mai mare masura prin nevoia de îmbunatatire si crestere continua a calitatii vietii si implicit a nivelului de trai ai locuitorilor.

Nevoile identificate si la care se urmareste a se raspunde prin prezentul proiect vizeaza îmbunatatirea conditiilor de educatie, socio-culturale, acces la institutiile relevante la nivelul comunitatii, în strânsa corelare cu îmbunatatirea modului în care se deruleaza deplasarea cetatenilor între domiciliu si institutiilor, obiectivele existente pe raza comunitatii.

Denumire produs/Cantitate

masa de lucru – 9
Biblioteca-rafturi – 408
scaun ergonomic – 168
dulap – 9
masa de lucru-birou – 154
carucior transport documente – 2
masa punct de informare – 1
tejghea garderoba 1 – 1
tejghea garderoba 1 – 1
suport haine – 20
dulap metalic chei – 6
dulap metalic personal – 6
banca vestiar – 3
pupitru – 1
scaun pentru conferinte, evenimente – 80
banca exterior – 20
cos gunoi – 20
parcare biciclete – 10
aparat indosariat – 1
aparat desprafuire documente – 1
imprimanta multifunctionala – 2
calculator desktop – 33
ecran led – 2
videoproiector – 6
televizor – 1
Blue-ray player – 1
sistem de sonorizare – 1
tabla interantiva – 1
laptop – 1
flipchart magnetic – 2
server – 1
masina de curatenie – 1
aparat foto digital – 1

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Administrație

În toamnă, la Blaj se deschide centrul de colectare prin aport voluntar

Publicat

în

Începând din toamnă, blăjenii își vor putea preda deșeurile casnice, altele decât cele menajere, la noua platformă de colectare ce va fi amenajată în prelungirea zonei industriale, în locația cunoscută sub numele „Mișca”. Proiectul „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar la nivelul municipiului Blaj” va fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie 2024, lucrările fiind în plină desfășurare.

Investiția este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C3/S/I.1.B, componenta finanțare 3 — Managementul deșeurilor, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Valoarea totală a proiectului este de 4.938.455,26 lei (cu TVA), din care valoare nerambursabilă 4.558.786,52 lei, contribuția Primăriei Blaj fiind de 379.668,74 lei, necesară amenajării drumului de acces la centrul de colectare.

Vor putea preda deșeuri casnice la viitorul centru de colectare toți locuitorii municipiului Blaj și a localităților aparținătoare, cetățenii care locuiesc la casă având obligația să dețină contract de salubrizare și să facă dovada plății la zi.

Tipurile de deșeuri, în cantități nelimitate, care pot fi predate la centrul de colectare prin aport voluntar: plastic, hârtie, carton, deșeuri textile, sticlă, metal, deșeuri de grădină, electrice, electronice și baterii auto.

Tipurile de deșeuri, în cantități limitate, care pot fi predate: deșeuri construcții, mobilier, ulei vegetal uzat, recipiente pentru insecticide, cutii vopsele, anvelope cu diametrul maxim de 22”, tuburi neon, baterii mici, medicamente expirate și carcase animale mici.

Proiectul „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar la nivelul municipiului Blaj” este un proiect de mediu care completează investițiile în modernizarea serviciului public de salubrizare, iar odată cu implementarea acestuia, Blajul va avea un sistem complet de gestionare a deșeurilor municipale.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Lucrări edilitare, la Blaj: Construirea stadionului din Tiur, reparații la drumuri și întreținerea zonelor verzi

Publicat

în

La Blaj se lucrează susținut la proiectele europene aflate în diverse stadii de implementare, dar și la modernizarea unor drumuri, întreținerea spațiilor verzi și stropirea cu apă și odorizant a străzilor din centru, a anunțat primarul Gheorghe Rotar.

„Pe lângă investițiile mari de infrastructură, Varianta Ocolitoare și Drumul Transregio Blaj-Teiuș-A10, unde așteptăm avizarea proiectelor și studiilor tehnice, de către Comisia Tehnică a CNAIR, în municipiul Blaj efectuăm următoarele lucrări:

– Modernizarea străzii Gheorghe Magheru, unde au fost efectuate reparații capitale la fundația străzii, carosabilul rutier, canalizarea pluvială îngropată și trotuare;

– Amenajarea trotuarului de legătură între Blaj și Petrisat, de la pasajul CF de pe strada Eroilor până în localitatea componentă a municipiului Blaj;

– Construirea stadionului din Tiur, unde suntem la faza amenajării terenului de fotbal, care a fost gazonat și dotat cu sistem de udare;

– Pietruirea drumului de acces de la podul de la Petrisat spre moara lui Timu, lucrare care precede asfaltarea acestui drum;

– Întreținerea zonelor verzi și stropirea străzilor din zona centrală, cu apă și odorizant, în zilele toride de vară.

Așa cum am promis, începând cu data de 10 iulie, vom efectua lucrări de reabilitare și amenajare a spațiilor verzi din zonele secundare ale cartierului Eroilor!

Aceste lucrări, mai mari sau mai mici, pe care le derulăm indiferent de an sau de anotimp, alături de marile proiecte europene, contribuie la edificarea Blajului european!”, a transmis Gheorghe Rotar, primarul Blajului.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Gheorghe Rotar: „Mulțumesc blăjenilor care, cu peste 75% din voturi, m-au ales din nou Primar al Blajului”

Publicat

în

Un mare mulțumesc blăjenilor care, cu peste 75% din voturi, m-au ales din nou Primar al Blajului, confirmând că echipa câștigătoare nu se schimbă!

Rezultatul votului de duminică, de la Blaj, unul foarte bun, mă onorează și totodată mă responsabilizează pentru a-mi duce la bun sfârșit proiectul de dezvoltare al Blajului european!

Deși au trecut deja 20 de ani de când activez în administrația locală, faptul că la toate rundele de alegeri locale am obținut un procent de peste 75% din voturile pentru funcția de Primar al Blajului dovedește că locuitorii municipiului au avut încredere deplină în modul în care eu și echipa mea administrăm comunitatea noastră, că au rămas consecvenți și că și-au dorit continuitatea, iar această validare mă obligă să livrez Blajului ceea ce am promis!

Grație votului acordat echipei PNL la Consiliul Local, am obținut majoritatea de două treimi care ne va permite să realizăm cele 43 de proiecte de dezvoltare pentru Blaj, prezentate în campania electorală!

Acest program va fi viitoarea foaie de parcurs a Blajului în mandatul 2024-2028!

Alegerile de duminică au confirmat echipa câștigătoare pentru Blaj, formată din Blăjeni – Gheorghe Valentin Rotar Primar și Consiliul Local Blaj – Ion Dumitrel Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean Alba, principalul factor care a dus la construcția Blajului european!

Mulțumiri speciale echipei mele de campanie, colegilor de partid, voluntarilor, familiei mele, fără de care nu puteam obține un asemenea scor!

Mulțumiri tuturor blăjenilor care au votat duminică, indiferent de opțiunea electorală, pentru că și-au exercitat un drept fundamental și, mai ales, o obligație pentru orice persoană care dorește binele comunității!

În final, vă asigur că voi fi Primarul tuturor blăjenilor, al celor care au pus Blajul înainte de toate, pe care nu vreau să-i dezamăgesc, dar și al celor care au ales altfel, deoarece Blajul este casa noastră comună!

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj