Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj celebrează Ziua Mondială a Tinerilor Talentați

Publicat

în

Între 26 iunie și 16 iulie, se desfășoară  în cadrul Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj, proiectul educational „Tineri artiști”, ce are ca scop promovarea elevilor care au dovedit o înzestrare artistică aparte.

Coordonatorii proiectului sunt prof.dir. Cristina Tomotaș, prof. pr. Ștefan Cătăuță și prof. dr. Ioana Breazu, care s-au ocupat de organizarea tuturor activităților.

Obiectivele au avut în vedere valorificarea talentului creator al tinerilor artiști, implicarea elevilor în realizarea unor opere care să îi reprezinte, promovarea muncii în echipă, dar mai ales dorința de a exprima frumusețea prin operele de artă.

La baza proiectului a fost importanța zilei de 15 iulie, care a fost numită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, drept Ziua Mondială a Tinerilor Talentați . Drept urmare, un astfel de moment nu putea fi marcat decât prin imaginea unor elevi talentați, care să ne bucure cu lucrările impresionante.

Proiectul se derulează anual, iar pentru anul acesta am avut bucuria de a promova doi elevi din clasa a X-a , profil servicii, Beatrice Căpîlnean și Daniel Maier. Ambii se implică în activități extrașcolare și participă la o serie de concursuri, având rezultate deosebite. De aceea, munca lor a fost valorificată în cadrul unei expoziții organizate în cadrul instituției de învățământ, cu sprijinul Montana Popa Blaj.

Beatrice este înzestrată cu un dar deosebit, realizând picturi spectaculoase, care au stârnit uimire celor care au vizitat mica galerie. Aceasta a fost susținută de pr. Ștefan Cătăuță, care a îndrumat-o și încurajat-o să picteze, iar rezultatul este unul deosebit.

Daniel Maier este cel de-al doilea elev de al cărui talent ne-am bucurat, fiind un telent în materie de poezie. Creațiile lui au un metaforism aparte, un substrat emoțional profund, rezultând asocieri și sensuri inedite. A câștigat premii importante la diferite concursuri de creație, fiind coordonat de doamna prof. Ioana Breazu.

Nu putem trece cu vederea ajutorul colegilor din clasa a X-a A, care s-au implicat în tot ceea ce a însemnat organizarea expoziției, susținerea colegilor, bucuria de a fi alături.

Deschiderea expoziției a avut loc în data de 14 iulie 2021, într-un cadru festiv, în prezența doamnei dir. Cristina Tomotaș, a cadrelor didactice și a elevilor. Prof. Ștefan Cătăuță a prezentat importanța activităților, a muncii elevilor, precum și a promovării acestora. Doamna prof. Ioana Breazu  a felicitat elevii pentru creațiile deosebite, pentru talentul lor și i-a încurajat să îl valorifice în continuare. Doamna director a apreciat inițiativa cadrelor didactice, și a susținut constant activitățile care să implice și să promoveze elevii. Expozitia este deschisă în perioada 14-16 iulie 2021.

În anii următori speram să descoperim și alți elevi talentați pentru a-i promova și a le face cunoscute creațiile.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Învățământ-Cultură

Elevii Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare”, două premii „Școala Ardeleană” în educație

Publicat

în

Elevii Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare”, Hrișcă Paul Mihai și Cozac Eta Florina, care au obținut performanțe școlare la Olimpiada Națională de Religie în anul școlar 2022-2023, premiul al III-lea, având ca profesori îndrumători pe Avram Rodica (Sora Luminița) și Gherman Alexandru-Paul, au fost premiați aseară în cadrul evenimentului Premiile „Școala Ardeleană” în educație – Gala Performerilor, organizat de Consiliului Județean Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Prezența Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop auxiliar de Alba- Iulia și Făgăraș la acest eveniment deosebit la nivelul județului a reprezentat o recunoaștere a muncii elevilor, cadrelor didactice și implicarea părinților.

Felicitări și mulțumiri organizatorilor care an de an răsplătesc excelența, elevilor care obținut rezultate foarte bune și profesorilor care susțin și încurajează performanța!

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Echipa de robotică „RUBIX”, a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, locul III la Competiția națională de robotică „First Tech Challenge România”

Publicat

în

Echipa de robotică RUBIX a obținut locul trei la cea mai importantă categorie de premii, Inspire Award, la Competiția națională de robotică First Tech Challenge România – Turneul Ligii #2 Cluj-Napoca.

Echipa Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj s-a calificat la etapa națională din 22-24 martie din Iași.

Competiția s-a desfășurat în perioada 8-11 februarie. RUBIX a obținut locul trei din 38 de echipe participante.

„La etapa regională am avut 3 zile pline de entuziasm și de fericire, fiind mândri de parcursul nostru din acest sezon și demonstrând că munca și implicarea aduc în final succesul mult așteptat! Interviurile cu jurații au fost de succes, reușind să îi impresionăm cu robotul nostru, evenimentele organizate excepțional și cu atitudinea noastră în raport cu competiția și cu echipele adversare, confirmarea acestui fapt fiind premiul INSPIRE obținut.” (echipa RUBIX)

Acest premiu se acordă echipei care inspiră cu adevărat valorile First, fiind un ambasador al acestei competiții în comunitatea locală şi nu numai, care deține un robot bine construit şi cu un design inovativ, un portofoliu tehnic de înaltă calitate, interviuri cu alură profesională şi degajată, dar şi membri cu o atitudine pozitivă, toți membrii echipei contribuind la succesul acesteia. Echipa care obține premiul Inspire este un concurent puternic pentru toate celelalte premii ale competiției.

Standul echipei RUBIX a fost foarte căutat și frecventat pe parcursul competiției. S-au jucat multe meciuri de șah, piesele acestuia fiind printate la imprimanta 3D și având forma pieselor inspirată din tematica sezonului, jocuri interactive care pun la încercare gândirea logică și dexteritatea, poșta RUBIX ediția de Valentine’s Day, materiale promoționale create special pentru eveniment, dulciuri și altele.

„Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut, mentorilor, sponsorilor, sponsorului nostru principal Star Assembly Sebeș, dar şi conducerii colegiului.” (echipa RUBIX)

Etapa națională se va desfășura în perioada 22-24 martie iar echipa este pregătită să facă eforturi considerabile până atunci pentru a se prezenta exemplar la Iași!

Echipa RUBIX:

Emanuel Todea – liderul echipei
Alex Aldea
Tudor Corbean
George Biriș
Elizabeth-Mary Comandaşu-Soare
Alin Oniga
Cristi Bogdan
Maia Iancu
Anamaria Costea
George Oniga
Bogdan Oargă
Bianca Pripon
Paul Birilă
Mentori: prof. Romanța Ghiță, prof. Alexandra Boboia-Băcilă, prof. Ioan Ghiță.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rezultate excelente obținute de elevii Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, la cea de-a XXIV-a ediție a Concursului Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”

Publicat

în

Și anul acesta ne mândrim cu rezultatele elevilor de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, înscriși la cea de-a XXIV-a ediție a Concursului Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”, desfășurat în data de 27 ianuarie 2024, la Palatul Cultural Blaj. Sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare: Claudia Oancea-Raica, Ioana Breazu, Carmen Simu, Iulia Tarko și Alexandra Băcilă, elevii de la școala noastră au impresionat prin talent și măiestrie artistică, emoție și rafinament estetic.

Laureații și participanții de la secțiunea Creație artistică:

Premiul II – Elizabeth Mary Comandașu-Soare, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. XI, prof. coord. Simu Carmen;
Mențiuni – Sidonia-Cristina Paraschiv, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. X, prof. coord. Simu Carmen; Șain Rebeca, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. XI, prof. coord. Oancea-Raica Claudia;
Premiu Special: Frățilă Nicoleta Mihaela, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. XI, prof. coord. Oancea-Raica Claudia;
Diplomă de participare: Stephanie Comandașu-Soare, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl IX., prof. coord. Iulia Tarko; Mireya Pinca, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl XII., prof. coord. Ioana Breazu.

„Proba de foc” a fost Secțiunea de Recitare din lirica eminesciană, unde juriul a decis ca Marele Premiul pentru concurenții de la școlile gimnaziale să-l primească eleva Corina Dolcoș, de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. a VII-a, prof. coord. Claudia Oancea-Raica.

Menționăm elevii care s-au remarcat prin interpretarea plină de sensibilitate a creațiilor din lirica eminesciană la această secțiune, în funcție de cele două grupe de vârstă:

Liceu

Premiul I – Țibichi Ana-Maria, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. XI, prof. coord. Oancea-Raica Claudia
Premiul II – Bolgar Naomi, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. XII, prof. coord. Breazu Ioana
Premiul III Otvoș Veronica, Colegiul Național 2Inochentie Micu Clain” Blaj, cl IX, prof. coord. Tarko Iulia-Mirela
Diplomă de participare:Amalia Cârpaciu-Cristian, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl IX., prof. coord. Iulia Tarko; Isabela Adam, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl XII., prof. coord. Ioana Breazu.

Gimnaziu

Premiul I – Nistor Ana-Miruna, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. VI, prof. coord. Oancea-Raica Claudia
Premiul II – Oancea-Raica Bogdan, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. VII, prof. coord. Oancea-Raica Claudia
Premiul Special Al Juriului – Săcui Tudor, Colegiul Național ,,Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. VII, prof. coord. Oancea-Raica Claudia și Alexandra Băcilă
Premiu Special – Breazu Alexandra Maria, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. VI, prof. coord. Oancea-Raica Claudia
Diplomă de participare: – Simu Elisa Iulia, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, cl. VI, prof. coord. Oancea-Raica Claudia

Trecerea de la muzicalitatea versurilor recitate la poezia muzicii s-a realizat printr-un moment muzical eminescian, pregătit cu dăruire de Alexandra Băcilă, prof. coordonator al elevelor de la Colegiul Național „I. M. Clain” Blaj: Olga Ilia – Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie și Daria Costea – Eminescu.

Fiți mereu sub ocrotirea geniului eminescian! Felicitări tuturor!

Prof. Claudia Oancea-Raica

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj