blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » La Sâncel s-au pus bazele înființării Asociației Sportive ”Ion Costea”

La Sâncel s-au pus bazele înființării Asociației Sportive ”Ion Costea”

Publicat în 20.04.2015 la ora 11:00

ion costeaLa inițiativa primarului comunei Sâncel, Ilie Frățilă, pe masa consilierilor locali a ajuns și a fost aprobat un proiect de hotărâre privind înființarea unei asociații sportive în comună.

Aceasta va purta numele unui fiu al Sâncelului, mare iubitor al sportului cu balonul rotund, pentru mulți ani antrenorul echipei de fotbal ”RAPID” București și care s-a stins din viață la venerabila vârstă de 101 ani, la București, Ion Costea.

Legendă a fotbalului românesc, acesta figurează în topul oamenilor emblematici în istoria Rapidului, alături de Iuliu (Giussy) Baratki, Ionică Bogdan, Liță Dumitru sau Rică Răducanu. Odată înființată, asociația va avea ca scop desfășurarea de activități și acțiuni comune privind mișcarea sportivă de pe plan local și implicarea tineretului din comună în această mișcare sportivă. Astfel, administrația locală Sâncel nu doar că se aliniază trendului național și european care pune din ce în ce mai mult accent pe mișcarea sportivă dar se și achită cât se poate de onorabil de obligația pe care o are, prin lege, de a asigura condiții pentru practicarea educației fizice și a sportului în comunitatea locală.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 225 ori

La Sâncel s-au pus bazele înființării Asociației Sportive ”Ion Costea”
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.