blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » La Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj opera eminesciană este mereu prezentă

La Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj opera eminesciană este mereu prezentă

Publicat în 16.01.2018 la ora 20:33

15 Ianuarie este o zi de sărbătoare, o zi în care ne îndreptăm gândul la marele romantic al neamului românesc, Mihai Eminescu. Pentru a marca evenimentul elevii Liceului Tehnologic ,,Ștefan Manciulea” Blaj, au organizat o activitate dedicată marelui poet cu titlul ,, Mihai Eminescu – luceafărul poeziei românești”.

Activitatea a fost inițiată de către doamnele profesoare Cristina Savonea și Ioana Handrea, în colaborare cu  doamna bibliotecar Mărioara Arion și echipa managerială reprezentată de domnul director Ioan Marcu și doamna director adjunct Elena Drăgan. Programul s-a desfășurat în biblioteca instituției de învățământ și a reunit cadrele didactice și elevii liceului.

În prima parte a programului a fost vizionat un material power point realizat de către elevul Andrei Bărbuleț din clasa a X-a A, material care a adus în prim plan viața și opera poetului român. Astfel, fiecare elev a primit informații cu privire la ampla activitate literară a scriitorului și nu doar atât; ci a putut viziona imagini cu casa memorială, texte din opera eminesciană, precum și imagini care surpind momente marcante din viața acestuia. Informațiile au fost completate de referate și planșe realizate de către elevi, dar și de poeziile recitate sau citite de către aceștia.

În încheierea activității elevii și cadrele didactice au purtat o discuție liberă în care a fost subliniată importanța trecerii poetului prin ,,Mica Romă”, discuție care a lăsat o amprentă în mintea fiecărui participant: „Te salut din inimă Romă mică. Îţi mulţumesc, Dumnezeule, că m-ai ajutat  s-o pot vedea!”.

Prof. Ioana Handrea

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 147 ori

La Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj opera eminesciană este mereu prezentă
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.