blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » La ediția din acest an a tradiționalului „Târg al Căcilulilor” de la Blaj sunt așteptați să participe peste 250 de comercianți din toată țara

La ediția din acest an a tradiționalului „Târg al Căcilulilor” de la Blaj sunt așteptați să participe peste 250 de comercianți din toată țara

Publicat în 02.12.2016 la ora 17:40

targul-caciulilor-blaj-dec-2015Peste 250 de comercianţi din toate colţurile ţării, dintre care 30 comercianţi de articole din blană, şi mii de vizitatori sunt aşteptaţi marţi, 6 decembrie 2016, la tradiţionalul „Târg al Căciulilor”, organizat în fiecare an de Sfântul Nicolae la Blaj. 

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul Căciulilor” se desfăşoară la Blaj, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau grosul cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate. Astăzi, târgul de Moş Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

Aproximativ 250 de comercianţi din toate colţurile ţării şi-au anuntat deja prezenţa la târgul din acest an, 30 dintre aceştia fiind comercianţi de articole din blană, denumiţi, în mod popular, „căciulari”. Standurile lor vor putea fi găsite, ca de obicei, în zona centrală, lângă coloana cu „Lupa Capitolina”. Majoritatea tarabelor comercianţilor vor fi amplasate pe Bulevardul Republicii, ele putând fi găsite şi pe străzile adiacente.

Traficul autovehiculelor va fi oprit, începând de luni, 5 decembrie, ora 16.00, până marţi, 6 decembrie, ora 21.00, în zona centrală a Blajului, pe străzile pe care se desfăşoară Târgul de Moş Nicolae. Pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimentului, Primăria Municipiului Blaj a instituit restricţii de circulaţie a autovehiculelor pe Bulevardul Republicii, locul principal al târgului, şi pe străzile Popa Şapcă, Nicolae Bălcescu, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Şaguna şi Episcop Ioan Lemeny.

Ordinea şi buna desfăşurare a evenimentului va fi asigurată de importante efective ale Poliţiei Municipale, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei.

„Târgul Căciulilor face parte din tradiţia Blajului, tradiţie pe care noi o respectăm. Sper să avem parte de vreme bună şi în acest an, iar mii de vizitatori să fie în municipiul Blaj pe data de 6 decembrie. Exista o vorbă pe vremuri: ‘ce dă Blajul’. Eu cred şi sper, ca şi în acest an, Blajul să le ofere celor care vin la târg numai lucruri frumoase şi satisfacţii”, afirmă primarul muncipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 452 ori

La ediția din acest an a tradiționalului „Târg al Căcilulilor” de la Blaj sunt așteptați să participe peste 250 de comercianți din toată țara
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.