blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » La Colegiul Național ,,I. M. Clain” din Blaj a debutat seria de activități dedicate Centenarului MARII UNIRII de la 1 Decembrie 1918

La Colegiul Național ,,I. M. Clain” din Blaj a debutat seria de activități dedicate Centenarului MARII UNIRII de la 1 Decembrie 1918

Publicat în 30.11.2017 la ora 12:15

Programul privind sărbătorirea „Centenarului României Mari” (1918-2018) a debutat ieri, 29 noiembrie 2017, la Colegiul Național „I. M. Clain” Blaj, director prof. Ioan Tomoiagă, cu o serie de activități educative destinate preșcolarilor: „România-i țara mea!” – videoproiecție despre simbolurile naționale, „Drag mi-e jocul românesc!” – învățarea dansului popular și prezentarea acestuia părinților, precum și realizarea unei expoziții cu lucrări practice și artistico-plastice, intitulate „Cadouri pentru țara mea”, în cadrul cărora au fost implicate toate cadrele didactice din grădiniță.

Elevii din ciclul primar, clasele a IV-a A și B, coordonați de doamnele învățătoare Furcă Felicia și Hârceagă Adriana au desfășurat un proiect tematic Ziua Națională a României, având ca sursă texte literare, iar elevii din clasele I A și I B, sub îndrumarea învățătoarelor Benchea Neli și Eugenia Bogdan, au realizat o frumoasă hartă a României.

De asemenea, în data de 29 noiembrie 2017, s-a organizat simpozionul închinat Zilei Naționale 1 Decembrie 1918 – „Idealul Marii Uniri”, desfășurat în CDI-ul școlii. La această activitate au participant elevii din ciclul liceal, îndrumați de doamnele profesoare: Lucia Efrim, Nistor Denisa și Lauran Mihaela. Au avut loc dezbateri și referate pe această temă, susținute de liceeni, printre care s-au remarcat elevele: Veronica Isailă și Bîrlea Diana, din clasa a XII-a D.

În sala festivă a Colegiului Național „I. M. Clain” au fost organizate două expoziții dedicate acestui măreț eveniment din istoria poporului român: prima îi aparține doamnei bibl. Maria Brad „Marea Unire oglindită în paginile cărților” și cea de a doua este realizată de domnul prof. Daniel Voina care, în mod armonios, a realizat din lucrările elevilor o horă cromatică, având ca temă simbolul național al tricolorului.

Credem că organizarea unor activități școlare și extrașcolare de Ziua Marii Uniri a românilor, ce au ca scop prețuirea față de simbolurile și însemnele naționale, este imperios necesară în vederea dezvoltării la elevi a sentimentului patriotic și a capacității de a conștientiza și înțelege identitatea culturală națională în interacțiune cu identitatea culturală a Europei și a restului lumii.

Purtător de cuvânt,
Prof. Claudia Oancea-Raica

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 157 ori

La Colegiul Național ,,I. M. Clain” din Blaj a debutat seria de activități dedicate Centenarului MARII UNIRII de la 1 Decembrie 1918
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.