blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » La Blaj, Încep lucrările la noua punte pietonală, lungă de 115 metri, peste râul Târnava Mare

La Blaj, Încep lucrările la noua punte pietonală, lungă de 115 metri, peste râul Târnava Mare

Publicat în 07.04.2017 la ora 10:00

Acum câteva zile a avut loc la Blaj predarea amplasamentului pentru demararea unui obiectiv de maximă importanță pentru municipiu, și anume realizarea unei punți pietonale noi peste râul Târnava Mare.

Încep, așadar, lucrările la o investiție de aproximativ 1,3 milioane de lei, odată cu finalizarea căreia actuala legătură dintre cartierele Berc, Ciufud, respectiv satul Tiur și zona centrală a Blajului, veche de 40 de ani, va fi desființată.

Puntea amplasată de armată în anul 1977 (la inundații) se află astăzi într-o stare de uzură avansată, edilul Blajului respingând categoric ideea unei reabilitări. Soluția propusă de el este și cea care va fi pusă în operă, începând din această săptămână, o punte fixă, solidă, termenul de finalizare a lucrărilor fiind până la sfârșitul acestui an.

Detalii tehnice privind viitoarea punte pietonală peste Târnava Mare ne-a oferit dirigintele de șantier, inginerul Nicușor Pintea: ”Noua structură va fi ridicată în aval cu câțiva metri de puntea existentă. Obiectivul va fi construit pe structură metalică, din grinzi cu inimă plină TT, peste care se va turna o placă de beton armat, cu o grosime de 15 centimetri, lățimea fiind de 2,5 metri pe toată lungimea punții, de 115 metri. Nu lipsesc parapeții de protecție pe ambele părți, cele două culee și nici pilele de reazem. Aceasta leagă strada Clujului de strada Plopilor, iar odată finalizată va beneficia de iluminat specific pentru utilizarea în siguranță și pe timp de noapte”.

Daniela STOIA

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 2162 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.