blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » La Blaj au început lucrările de reabilitare a târgului de animale

La Blaj au început lucrările de reabilitare a târgului de animale

Publicat în 30.06.2017 la ora 10:00

1,5 hectare de teren se vor transforma, până în 25 septembrie, într-unul dintre cele mai moderne obiective din această categorie din judeţ

Zilele trecute, la Blaj, pe șantierul târgului de animale din zona Plopilor, intrat recent în reabilitare, se lucra intens pentru a se respecta termenul de finalizare, respectiv înainte de 25 septembrie, dată la care aici are loc unul dintre cele mai importante târguri de animale și mărfuri, fiind încadrat la categoria târgurilor tradiționale „de țară”. Închis încă de la începutul lunii în curs, acesta are o suprafață de 16.000 de metri pătrați, care vor fi transformați, practic dintr-o tarla, într-unul dintre cele mai moderne obiective de acest gen din județ. Potrivit dirigintelui de șantier, inginerul Nicușor Pintea, până acum aici s-a lucrat la terasarea suprafeței, s-au trasat și nivelat alei și drumuri, s-a amenajat terasamentul pentru țarcurile de animale ce vor fi amplasate mai apoi. Practic, târgul va pune la dispoziția comercianților de animale 5 asemenea spații, împrejmuite cu garduri din lemn și cu suprafețe diferite, în funcție de categoria de animale pentru care au fost gândite: 1.900 de mp pentru vite, 900 de mp pentru oi, 820 mp pentru cai, 800 mp pentru porci și 770 mp pentru animale mici.
Aceeași sursă ne-a informat și cu privire la restul dotărilor cu care va fi echipat târgul de la Blaj. Înainte să ajungă în țarcuri, animalele vor putea fi coborâte din mașini cu ajutorul unor platforme de încărcare/descărcare. În proximitatea târgului, care va fi împrejmuit și luminat, se vor realiza alei asfaltate pentru circulația auto, dar și parcaje, pe o suprafață de 950 mp. Comercianții vor avea amenajat un spațiu propriu, în proximitate fiind amplasat un stand pentru licitații. Nu va lipsi nici platforma cântar, ori cea pentru cereale. În incintă se va ridica și un corp de clădire, în care va funcționa un cabinet medical, tot aici fiind amenajate și grupurile sanitare. Obiectivul va beneficia de canalizare și apă curentă. Dacă vremea va ține cu constructorul, ritmul lucrărilor va fi unul susținut, pentru ca târgul de animale de la Blaj să fie redeschis în jurul datei de 25 septembrie.

Acest articol a fost citit de: 329 ori

La Blaj au început lucrările de reabilitare a târgului de animale
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.