blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Economie » Jidvei investeşte 4 milioane de euro în modernizarea cramei şi a parcului auto

Jidvei investeşte 4 milioane de euro în modernizarea cramei şi a parcului auto

Publicat în 05.08.2017 la ora 13:06

Jidvei, cel mai mare jucător din industria vinului, şi-a bugetat anul acesta investiţii de 4 milioane de euro, bani care vor merge spre modernizarea cramei cu același nume şi către reteh­nologizarea parcului de maşini şi de utilaje agricole.

„La finalul acestui an, grupul nostru de firme va dis­pune de o capacitate de prelucrare şi stocare de peste 30 mi­lioane de litri de vin, vi­nars şi vin spu­mant“, a declarat pen­tru Ziarul Financiar  Cristian Şaita­riu, di­rec­to­rul ge­ne­ral al com­paniei.

Jidvei mizează anul acesta pe afaceri de pes­te 40 mil. euro, în creş­tere cu 20% faţă de anul 2016, o creştere sus­ţinută şi de vân­zările din primul se­mes­tru al acestui an, potrivit in­for­maţiilor transmise de companie.

După cifra de afaceri obţinută în 2016, Jidvei este cel mai mare jucător din industria vinului din România, urmat de Cotnari şi Cramele Recaş.

România este pe locul 6 în UE la producţia de vin şi locul 13 în lume, după ce anul trecut a obţinut o producţie de 3,3 milioane de hectolitri de vin, potrivit statisticilor oficiale.

Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vin din România, care deţine o plantaţie de 2.500 hecatre cultivate cu viţă-de-vie şi care produce şi vinde 12 milioane de litri de vin anual, a ajuns la o cifră de afaceri de 33 mil. euro în 2016, în creştere cu 25% faţă de anul precedent.

sursa: zf.ro

Acest articol a fost citit de: 664 ori

Jidvei investeşte 4 milioane de euro în modernizarea cramei şi a parcului auto
3.2 (64%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.