blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Italiencele au fost mult prea tari pentru echipa din „Mica Romă”: Volei Alba Blaj – Busto Arsizio 0-3

Italiencele au fost mult prea tari pentru echipa din „Mica Romă”: Volei Alba Blaj – Busto Arsizio 0-3

Publicat în 19.03.2019 la ora 18:18

Volei Alba Blaj a pierdut fără drept de apel, scor 0-3 (19-25, 16-25, 14-25), cu italiencele de la Yamamay Busto Arsizio, în Sala “Transilvania” din Sibiu, manșa tur a finalei Cupei CEV, a doua competiție europeană ca și importanță, cu italiencele de la Yamamay Busto Arsizio, și are șanse reduse de a cuceri trofeul.

O înfrângere severî, într-o atmosferă fierbinte, pentru reprezentanta României, aflată la a doua finală europeană consecutivă.

Venită după acel 3-0 în întrecerea internă cu CSM București, echipa din “Mica Romă” își lega mari speranțe de manșa tur, în încercarea de a cuceri al doilea trofeu european ca și importanță, însă a pierdut în minimum de seturi, neregăsindu-se pe durata meciului. Evoluția modestă a formației lui Darko Zakoc a fost exploatată din plin de o echipă familiarizată cu meciurile tari, Busto disputând a 4-a finală CEV în ultimii ani.

Blajul a început copleșit de emoții finala împotriva italiencelor, ce au zburdat pe teren în primul set, început cu un 6-1 ce l-a obligat pe Zakoc la primul time-out tehnic. Busto s-a distanțat decisiv practic, până la 12-3, asigurându-și un avantaj liniștitor, în ciuda revenirii gazdelor ce s-au apropiat la 15-18 și 17-20.. Atât a ținut elanul gazdelor, italiencele dominând finalul setului, câștigat cu 25-19.

Al doilea parțial a fost mai echilibrat în start, și pe fondul modificărilor făcute de Zakoc în formulă, Blajul conducând prima dată cu 3-2. S-a mers cap la cap până la 10-10, când reprezentanta României a căzut și de la 13-15, cu 5 puncte consecutive ale oponentelor. s-a făcut 13-20, italneicele dominând categoric ostilitățile: 25-16!!!

Busto Arsizio a etalat acceași defensivă puternică și în al treilea parțial, distanțându-se încet pe tabelă și îndreptându-se spre al 9-le succes european din actuala ediție. De la 3-2 s-a ajuns la 5-8, 7-13 și 11-19, zarurile fiind aruncate.

• Atmosferă de senzație

În jur de 2000 de spectatori au asistat la finală, un grup distinct fiind cel al elevilor de la Colegiul “HCC” din Abrud, o pată de culoare în tribune. O atmosferă sud-americană a fost în Sala “Transilvania”, una arhiplină, organizatorii “înarmându-i pe fani cu 1000 de vuvuzele și eșarfe alb-roșii!

Gruparea din Italia este familiarizată cu performanțele realizate în Cupa CEV, fiind pentru a patra oară în finală, după ce a câștigat trofeul în 2010 și 2012, iar în 2017 a pierdut cu Dinamo Kazan!

Returul Cupei CEV este programat peste o săptămână, marți, 26 martie, în Busto Arsizio, localitatea cu peste 83.000 de locuitori, situată la 34 kilometri de Milano.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova  – Nađa Ninković, Sonja Newcombe, Ana Lazarević, Ioana Baciu Nneka Onyejekwe/ cpt – Marina Vujović (libero); au mai intrat Katerina Zhidkova, Maja Aleksic, Aleksandra Cirovic, Viktoriya Delros (libero), Mariya Karakasheva Ramona Rus, Sorina Miclăuș. Antrenor Darko Zakoc.

Acest articol a fost citit de: 417 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.