blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Economie » Investiția de la noua fabrică Bosch din Blaj este in grafic

Investiția de la noua fabrică Bosch din Blaj este in grafic

Publicat în 31.12.2012 la ora 21:01

Lucrările la cea mai recentă fabrică Bosch de la Blaj, care va realiza componente auto, sunt în grafic, susţine responsabilul de proiect din companie, Virgil Simu. “Stadiul lucrărilor este unul avansat datorită implicării directe a primarului Gheorghe Rotar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, în obţinerea la termen de către compania noastră a schemei de ajutor oferită investitorilor străini de către Guvernul României. Am început lucrările la data stabilită, 12 martie, iar acum, la o lună, putem spune că lucrările sunt în grafic, chiar cu un uşor avans. Conducerea companiei îşi doreşte finalizarea investiţiei în avans faţă de data prognozată, aşa că toţi factorii se mobilizează spre acest rezultat”, mai spune Virgil Simu.
Compania Bosch va investi 43 de milioane de euro în construcţia fabricii de la Blaj, iar la începutul anului viitor va livra primele componente auto, susţine reprezentantul local al companiei. Construcţia fabricii a demarat în urmă cu aproximativ o lună, iar în prezent se lucrează avansat la sistematizarea terenului şi se pregătesc fundaţia şi restul structurii.La sfârşitul săptămânii trecute şantierul a fost vizitat şi de reprezentanţii administraţiei publice locale şi judeţene. Primarul Gheorghe Rotar şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, au stabilit împreună cu reprezentaţii Bosch un calendar investiţional pentru infrastructura adiacentă acestei noi investiţii. Autorităţile locale s-au angajat să construiască o nouă stradă, care să asigure legătura între noua unitate de producţie, strada Aurel Vlaicu şi DN14 B.
“Suntem la al treilea proiect de acest gen între Bosch, Consiliul Judeţean Alba şi noi, aşa că este practic imposibil să nu avem temele făcute. Cred că am reuşit să devenim un exemplu de bună practică pentru cum ar trebui să arate o colaborare cu un investitor străin, aşa că şi de această dată vom păstra reţeta, cu specificaţia că nu ne vom opri aici”, declară primarul Gheorghe Rotar.
Fabrica va deveni complet operaţională la sfârşitul anului 2012, iar compania este în grafic atât cu lucrările, cât şi cu documentaţia care îi asigură un ajutor din partea statului român de 12,4 milioane de euro. Capacitatea minimă de producţie a noii fabrici presupune 310 angajaţi, la următoarele etape de recrutare fiind căutaţi în special ingineri, tehnicieni şi operatori industriali. Se preconizează că în anul 2014 această unitate de producţie va avea 1000 de angajaţi.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 423 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.