blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Între 25 și 29 noiembrie 2019, la Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” din Blaj a avut loc campania „Săptămâna legumelor și fructelor”

Între 25 și 29 noiembrie 2019, la Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” din Blaj a avut loc campania „Săptămâna legumelor și fructelor”

Publicat în 04.12.2019 la ora 19:07

Ca în fiecare an, elevii Liceului Tehnologic “Ştefan Manciulea” din Blaj s-au implicat în desfăşurarea campaniei “Săptămâna legumelor şi fructelor” din perioada 25-29 noiembrie 2019.

Această campanie s-a desfăşurat cu scopul de sprijinire a bătrânilor aflaţi în dificultate şi a două familii nevoiaşe. Scopul acestei campanii sociale este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unitatea de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află aceste persoane din lipsă de alimente.

Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi intr-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.

Campania “Săptămâna legumelor şi fructelor” implică strângerea de legume şi fructe de către elevii şi profesorii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau a unor instituţii sociale.

Acţiunea de colectare a legumelor şi fructelor a fost coordonată de către domnul Prof. Pr. Ştefan Cătăuţă, Prof. Ing. Nicoleta Ignat, Prof. Ing. Anişoara Ciobanu.

Întreaga acţiune s-a desfăşurat sub atenta supraveghere şi strânsa colaborare cu echipa managerială, reprezentată de domnul Dir. Ioan Marcu şi doamna Dir. Adj. Elena Drăgan.

În campania de strângere a legumelor şi fructelor au fost implicaţi reprezentanţii consiliului elevilor, avînd ca președinte pe eleva Tutelea Andreea  din clasa a XI a A, împreună cu doamna consilier educativ Prof. Cristina Savonea.De asemenea au fost implicați elevii și profesorii diriginți de la clasele IX-XII, care în acest an au  dorit să contribuie si cu bani, pentru a putea cumpăra mai multe alimente.Suma sub formă de coletă a fost de 810 lei.

Legumele şi fructele strânse au fost donate celor două familii nevoiaşe precum și Asociației Filantrofia , filiala Blaj care pregătește zilnic hrană caldă pentru bătrâni aflați în dificultate.

Prin această acţiune s-a intenţionat consolidarea abilităţilor elevilor de a ajuta, de a se implica activ în viaţa socială pentru dezvoltarea responsabilităţii acestora.

Acest articol a fost citit de: 221 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.