blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Intervenție a pompierilor militari din Blaj pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Postul de Poliție din Mihalț

Intervenție a pompierilor militari din Blaj pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Postul de Poliție din Mihalț

Publicat în 27.03.2018 la ora 8:35

Pompierii militari din Blaj au fost chemați să intervină, luni noaptea, în jurul orei 02.30, pentru stingerea  unui incendiu izbucnit la acoperișul clădirii Postului de Poliție din Mihalț.

La fața locului, au fost trimise două autospeciale de lucru cu apă și spumă, iar în jurul orei 3.05 incendiul a fost lichidat.

Potrivit IPJ Alba, a fost afectată doar locuința de serviciu de la etaj și nu au fost înregistrate victime.

UPDATE: Marți dimineața, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost anunţat despre producerea unui incendiu în clădirea postului de poliție din localitatea Mihalț.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de intervenție Blaj, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mihalț. Ca urmare a acestui eveniment, au fost distruse diverse obiecte aflate într-o încăpere a clădirii (parchetul, ușile și ferestrele, două covoare, mobilierul, obiectele de îmbrăcăminte, aparatura electrică, un boiler electric).

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei. În urma cercetărilor, s-a stabilit ca și cauza probabilă de incendiu, un scurtcircuit electric produs la un aparat electric de încălzire lăsat sub tensiune.

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 530 ori

Intervenție a pompierilor militari din Blaj pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Postul de Poliție din Mihalț
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.