blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Înşelăciunile prin metoda „accidentul” fac noi victime în județul Alba

Înşelăciunile prin metoda „accidentul” fac noi victime în județul Alba

Publicat în 30.01.2013 la ora 14:50

În ultima săptămână, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat despre comiterea a 3 fapte de înşelăciune şi a 3 tentative de înşelăciune, toate cu același mod de operare.

Persoane necunoscute apelează telefonic victimele, pretinzând că au calitatea de avocat şi condiţionează reprezentarea rudelor victimelor în cauze privind implicarea acestora în accidente rutiere soldate cu consecinţe grave. (ex: decesul unor copii cu vârsta de 8 şi 9 ani), cerând în schimbul serviciilor de reprezentare, sume mari de bani.
În vederea prevenirii victimizării din astfel de fapte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandarea adresată tuturor cetățenilor de a manifesta o atenţie sporită atunci când sunt apelaţi de persoane necunoscute, care invocând diverse situaţii, ce-i implică pe membrii familiilor sau pe cunoscuţi, le solicită sume de bani sau datele personale.
În situaţia în care sunt contactate de astfel de persoane, recomandăm să verifice întotdeauna dacă informaţiile sunt adevărate şi să se adreseze poliţiei, apelând S.N.U.A.U. 112.
Potrivit IPJ Alba, “ultima astfel de faptă a fost sesizată la data de 29.01.2013, poliţiştilor de la Postul de Poliţie Jidvei.
Un bărbat de 57 de ani, din comuna Jidvei, a reclamat faptul că în data de 28.01.2013, a fost sunată de un bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocat, şi care l-a informat că fiica sa a avut un accident rutier, pe raza municipiului Brăila, în urma căruia a decedat un copil de 8 ani.
Acesta i-a solicitat suma de 2.500 de euro pentru a o reprezenta pe fiica sa în fața organelor judiciare.
Victima a depus, printr-un serviciu de transfer rapid de bani, suma de 3.000 de lei, după care a constatat că a fost înşelată.
Poliţiştii continuă cercetările, pentru identificarea autorului şi tragerea sa la răspundere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.”

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 290 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.