blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Înghesuială mare astăzi, 6 decembrie 2017, pe Bulevardul Republicii din Blaj, unde s-a desfășurat tradiționalul „Târg al căciulilor”

Înghesuială mare astăzi, 6 decembrie 2017, pe Bulevardul Republicii din Blaj, unde s-a desfășurat tradiționalul „Târg al căciulilor”

Publicat în 06.12.2017 la ora 18:29

Standurile celor peste 250 de comercianți din toate colțurile țării au fost asaltate de vizitatori, dintre care unii au admirat, iar alții au și cumpărat din produsele expuse.

Deși târgul a oferit o gamă amplă de produse, la mare căutare s-au aflat standurile celor aproximativ 30 de comercianți de articole din blană, denumiți, în mod popular, „căciulari“, amplasate, ca de obicei, în zona centrală, lângă coloana cu ”Lupa Capitolina”.

”Târgul căciulilor” de la Blaj este atestat documentar de peste 200 de ani. Pe vremuri, aici se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile și articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind și cel care stabilea oarecum prețul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului, de aici venind și celebra expresie ce dă Blajul”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 463 ori

Înghesuială mare astăzi, 6 decembrie 2017, pe Bulevardul Republicii din Blaj, unde s-a desfășurat tradiționalul „Târg al căciulilor”
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.