blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Infrastructura municipiului Blajul în continuă modernizare

Infrastructura municipiului Blajul în continuă modernizare

Publicat în 22.05.2013 la ora 15:05

În această perioadă se lucrează la reabilitarea reţelelor de utilităţi, modernizarea mai multor străzi şi la edificarea unor obiective de utilitate publică.

vedere_generala_blajPotrivit datelor transmise de către Primăria Blaj,  lucrările de construcţie la cele două cămine culturale din Petrisat şi Mănărade sunt în grafic, urmând ca pâna la sfârşitul lunii septembrie acestea să fie finalizate. Doar anul viitor însă administraţia publică locală va bugeta dotarea acestora cu mobilierul şi aparatura necesară.

Un alt front de lucru este cel de modernizare a Parcului Timotei Cipariu, la care lucrările au început anul trecut. În prezent, se montează bănci şi aparate de fitness, se instalează iluminatul public urmând ca în final să se construiască pe vechiul amplasament şi un teren de tenis de câmp.

La parcul din centrul localităţii Mănărade deşi moderizarea a fost începută doar în această primăvară, lucrarea este aproape de finalizare, aceasta urmând a fi dată în folosinţă în luna august. Tot atunci municipalitatea va deschide publicului larg şi curtea interioară a Bisericii Evanghelice, monument construit în secolul al XIV- lea care atestă moştenirea săsească din zonă.

Continuă şi lucrările de modernizare a Pieţei Mari Agroalimentare în ciuda unui uşor decalaj înregistrat de firma care realizează modernizarea curţii interioare. Societatea a fost somată deja  să intensifice ritmul lucrărilor mai ales că gardul împrejmuitor al perimetrului pieţei a fost finalizat în regie proprie de către muncitorii Serviciului Public de Gospodărie Locală.

Ca urmare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare, municipalitatea a demarat şi modernizarea străzilor Iazului şi Morii cu tot ceea ce înseamnă trotuare, rigole şi asfalt. Termenul de finalizare este 1 iulie.

Aceeaşi situaţie se înregistrează şi pe strada Golescu, unde s-a încheiat lucrarea de montare a trotuarelor şi rigolelor. Pâna în data de 15 iunie, strada va beneficia şi de un strat asfaltic nou.

S-a demarat şi acţiunea de modernizare a trotuarelor cu dale pe străzile Petru Maior si Samuil Micu. Odată finalizate şi acestea practic întregul cartier Hula va fi unul modern din punctul de vedere al trotuarelor.

În cartierul Ciufud în prezent se executa lucrări de introducere a canalizării pe străzile Gutuiului şi Măceşului urmând sa se mai constriască un tronson de legătura pe strada Costache Negri către staţia de pompare de pe strada Oborului.

În cartierul Veza în prezent se execută branşarea individuală a locuitorilor de pe strada Al. Borza la reţeaua stradală. După finalizarea construcţiei staţiilor de pompare întregul cartier Veza va fi racordabil la noua reţea de canalizare începând din această toamnă.

Nu este lipsită de importanţă,  în această perioadă , nici activitatea Serviciului Zone Verzi care efectuează toaletarea gardurilor vii,  plantează flori în aranjamentele din zona centrală a municipiului şi  coseşte vegetaţia din toate zonele verzi de tip gazon. De asemenea au fost plantaţi aproximativ 20 de arbori ornamentali de mărime medie in Piaţa 1848.

Activitatea Serviciului Zone Verzi va înregistra o intensitate crescută pe tot parcursul sezonului cald, lucrătorii fiind programaţi să asigure întreţinerea uneori în două schimburi şi chiar în timpul zilelor libere din week-end.

Sunt absolut convins de faptul că, lasând la o parte uşorul disconfort produs în trafic, aceste fronturi de lucru reprezintă în final un beneficiu edilitar la nivelul străzilor respective şi chiar a unor cartiere întregi ”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 343 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.