blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Închisoare cu suspendare pentru liceenii din Blaj acuzați de trafic și consum de droguri

Închisoare cu suspendare pentru liceenii din Blaj acuzați de trafic și consum de droguri

Publicat în 26.03.2013 la ora 19:03

Liceenii din Blaj judecați de Tribunalul Alba pentru consum de droguri și-au primit ieri pedepsele, după ce și-au recunoscut faptele, în fața judecătorilor. Cinci dintre inculpați au primit condamnări de la 3 luni la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar al șaselea este obligat să plătească o amendă penală în valoare de 500 de lei.

Cei șase elevi în clasa a XII-a la un liceu din Blaj, acuzaţi de consum de droguri de risc  și introducere de substanțe stupefiante pe teritoriul României au fost trimişi în judecată la sfârșitul lunii februarie de către procurorii DIICOT Alba Iulia.

În dosarul înregistrat la Tribunalul Alba, alături de Iulian Valer Todaşcă (19 ani) şi Ladislau Gaşpar (19 ani) care s-au aflat pentru o perioadă în arest preventiv, au mai fost inculpați și Iulian Octavian Nica, Andrei Teodor Oargă, Andrei Kucsinschi şi Iulian Ciufudean. Primii doi au primit pedepse de 3 respectiv 1,6 ani închisoare cu suspendare, următorii 3 luni de închisoare cu suspendare iar ultimul – amendă penală.

La 1 februarie a.c. polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Alba Iulia, coordonați de procurorii DIICOT Alba Iulia i-au prins în flagrant și au efectuat percheziții la domiciliile celor doi liceeni (Iulian Valer Todaşcă din comuna Şona  şi Ladislau Gaşpar din Blaj) de unde au ridicat cantitatea de aproximativ 250 de grame de canabis. În acest dosar au fost audiați și un  număr de 8 consumatori de droguri. Potrivit procurorilor drogurile erau aduse din Spania.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 496 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.