blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Închisoare cu executare pentru un bărbat care a amenințat, înjurat și lovit o polițistă din Blaj

Închisoare cu executare pentru un bărbat care a amenințat, înjurat și lovit o polițistă din Blaj

Publicat în 12.10.2017 la ora 20:10

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Bucerdea Grânoasă care a amenințat, înjurat și lovit o polițistă din Blaj

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din comuna Bucerdea Grânoasă a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost implicat într-un scandal în timpul căruia a lovit și rănit o polițistă aflată în timpul serviciului.

Potrivit unei decizii a Judecătoriei Blaj, Murăşan Ovidiu Andrei ar urma să stea 2 ani după gratii. Acesta mai trebuie să îi plătească victimei daune civile şi morale în valoare de 21.000 de lei. Un alt tânăr din aceeaşi comună, Coşărcar Chimuţu Ioan, implicat şi el în scandal, a primit 6 luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Decizia a fost contestată de inculpatul condamnat cu executare, aflat în arest preventiv, sentinţa definitivă urmând a fi pronunţată la Curtea de Apel. Scandalul a avut loc în 15 mai 2017, când cei doi inculpaţi, aflaţi sub influenţa alcoolului, ascultau muzică şi conduceau o maşină pe o stradă din comuna Bucerdea Grânoasă pentru a le arăta celor prezenţi cum se fac „drifturi”. Seara, a fost trimis la faţa locului un echipaj de poliţie din Blaj. La vederea poliţiştilor, Murăşan Ovidiu a întors brusc şi a demarat în viteză, fiind oprit după câteva sute de metri şi legitimat.

„Ce vă trebuie, nu vă dau nimic”

Potrivit motivării deciziei de la Judecătoria Blaj, în ziua respectivă, în jurul orei 21,00, în timp ce agenţii de poliţie din cadrul Secţiei 5 poliţie rurală efectuau serviciul de patrulare, şeful postului de poliţie Bucerdea Grânoasă le-a solicitat telefonic să intervină în această comună, deoarece o persoană aflată sub influenţa alcoolului conduce un autoturism cu viteză şi era să lovească o persoană. Cei doi agenţi de poliţie s-au deplasat de urgenţă în localitatea Bucerdea Grânoasă, unde, au identificat autoturismul marca Audi A3 condus de inculpatul Murăşan, care, la vederea organelor de poliţie, a întors brusc şi a demarat în viteză.

Cei doi agenţi au pornit în urmărirea acestuia, având semnalele acustice şi luminoase pornite, iar după aproximativ 200 m, inculpatul a oprit pe Calea Pâncii, în locul unde se aflau şi celelelate persoane cu care consumase alcool. Agentul s-a deplasat la autoturismul Audi A3, s-a prezentat şi i-a solicitat inculpatului actele de identitate şi documentele autoturismului.

Inculpatul, aflat în stare vizibilă de ebrietate, i-a predat mai multe hârtii care nu aveau legătură cu actele solicitate, după care, agentul de poliţie i-a spus să îl urmeze pentru a fi testat cu aparatul etilotest. În acest timp agentul de poliţie B. a pregătit aparatul etilotest pentru testarea inculpatului. Ajungând la autoturismul poliţiei şi văzând aparatul etilotest, inculpatul a început să strige la cei doi agenţi „ce vă trebuie, nu vă dau nimic, dă-mi actele”, apoi a început să gesticuleze ameninţător spre agentul de poliţie H., lăsând impresia că intenţionează să îl lovească. Totodată, inculpatul a introdus mâna pe geamul autoturismului de poliţie şi, de pe scaun, şi-a luat actele înapoi, spunând că nu acelea sunt actele maşinii.

În acest context, o persoană din grupul celor care asistau la eveniment, le cerea insistent poliţiştilor să îl lase în pace pe inculpatul Murăşan, iar apoi a intervenit inculpatul Coşărcar, care îi înjura pe cei doi poliţişti şi striga în continuu. În continuare, inculpatul Murăşan s-a dus la autoturismul său şi s-a urcat la volan cu intenţia de a pleca. Întrucât se aflau mai multe persoane în jurul autoturismului marca Audi A3, în special femei şi copii, şi observând că inculpatul se află în stare vizibilă de ebrietate, cei doi agenţi au încercat să-l oprească, spunându-i să coboare pentru că altfel îl vor încătuşa.

”Să vină aici o sută de poliţişti!”

Inculpatul a refuzat, timp în care a intervenit din nou inculpatul Coşărcar, care striga la cei doi agenţi „ce vă trebuie mă, să vină aici o sută de poliţişti că nu aveţi ce căuta aici!”, încercând să-i intimideze şi să-l ajute pe celălalt bărbat să plece. Agenţii de poliţie au deschis portiera pentru a-l scoate pe Murăşan din autoturism, iar acesta s-a opus. Agentul H i-a pulverizat în faţă spray iritant lacrimogen, moment în care inculpatul Coşărcar, aflat la o distanţă de 4-5 m, a venit în fugă, l-a prins de mâna în care avea sprayul, l-a tras la o parte, iar poliţistul a pulverizat spray şi pe acesta. Profitând de situaţia creată, Murăşan Ovidiu i-a aplicat unuia dintre cei doi agenţi o lovitură cu pumnul în zona feţei, după care a fugit împreună cu inculpatul Coşărcar.

În urma loviturii primite, agentului de poliţie i s-a rupt instantaneu un dinte şi a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. Alertaţi de scandalul produs, la faţa locului s-au adunat aproximativ 100 persoane, locatari ai imobilelor învecinate, care strigau la poliţişti şi le cereau să plece. Având în vedere starea tensionată creată, agenţii de poliţie au fost nevoiţi să se retragă şi apoi să ceară ajutoare. Cei doi bărbaţi au fost identificaţi a doua zi, au fost reţinuţi, iar Murăşan Ovidiu a fost arestat preventiv.

Acest articol a fost citit de: 471 ori

Închisoare cu executare pentru un bărbat care a amenințat, înjurat și lovit o polițistă din Blaj
3.8 (75%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.