blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Începând de mâine, depozitul din Blaj care comercializa carne de cal în loc de carne de vită, va fi oficial închis

Începând de mâine, depozitul din Blaj care comercializa carne de cal în loc de carne de vită, va fi oficial închis

Publicat în 13.03.2013 la ora 18:02

Depozitul frigorific din Blaj care vindea carne de cal sub etichetă de carne de vită va fi închis după ce pe 22 februarie a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii de către inspectorii sanitar-veterinari.

Până acum s-a lucrat la epuizarea întregului stoc de carne deţinut de către depozit. De asemenea, este transportată pentru neutralizare întreaga cantitate de carne identificată ca având ADN de cal, la Braşov. Mâine va fi emisă ordonanţa de interzicere a activităţii depozitului în cauză.

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în urma analizării probelor, confirma că una dintre cele 8 probe recoltate de la depozitul din judeţul Alba a fost pozitivă pentru cal. Firma din Blaj a fost amendată cu 22.000 de lei, iar în urma sesizării ANSVSA Inspectoratul de Poliţie Alba a început o anchetă penală existând suspiciunii de fraudă.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 268 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.