blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în cadrul a cinci comunități parohiale din protopopiatul Blaj

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o serie de vizite pastorale în cadrul a cinci comunități parohiale din protopopiatul Blaj

Publicat în 27.11.2019 la ora 16:40

În contextul Anului omagial al satului românesc. Ierarhul nostru s-a întâlnit cu păstorii care își desfășoară misiunea în aceste comunități rurale și cu credincioșii pe care aceștia îi păstoresc. 

În prima parte a itinerariului, ÎPS Irineu, însoțit de părintele protopop Ovidiu Pop, a fost prezent la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Șona, unde slujește părintele Traian Ghiurfălean, după care a poposit la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Sântămărie și la biserica parohială din Jidvei, unde păstorește părintele Marian Țițeiu, începând cu anul 2019.

În continuare, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Tătârlaua, comunitate aflată sub păstorirea părintelui Olimpiu Adam, după care a poposit la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Sânmiclăuș, unde slujește părintele Claudiu Moldovan. Adresându-se credincioșilor pe care i-a întâlnit cu prilejul acestor vizite pastorale, Chiriarhul nostru a evidențiat importanța păstrării și promovării valorilor satului românesc, subliniind faptul că mediul rural constituie un veritabil spațiu în care s-au format valorile spirituale și culturale ale neamului nostru. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa le-a pus la suflet enoriașilor din aceste sate cuvinte duhovnicești despre însemnătatea perioadei liturgice a Postului Crăciunului și i-a îndemnat să acorde o atenție aparte pregătirii sufletești pentru Nașterea Domnului.

Ultimul popas al ÎPS Irineu a fost efectuat în parohia Valea Sasului, din care mai fac parte în prezent doar șapte credincioși, comunitatea fiind păstorită de către părintele Ioan Șerbu.

Părintele Arhiepiscop Irineua apreciat activitatea pastorală desfășurată de părintele paroh, iar în cuvântul adresat celor prezenți, făcând referire la cuvintele Mântuitorului: „Nu te teme, turmă mică”, a evidențiat importanța statorniciei în dreapta credință. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a apreciat frumusețea bisericii parohiale, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, locașul de cult aflându-se înscris în lista monumentelor istorice, a cărui edificare datează din prima jumătate a secolului XVIII.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 122 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.