blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » În prima etapa a returului Diviziei A la Volei, Alba Blaj a învins la Craiova cu scorul de 3-0

În prima etapa a returului Diviziei A la Volei, Alba Blaj a învins la Craiova cu scorul de 3-0

Publicat în 12.01.2013 la ora 18:49

Volei Alba Blaj a păşit cu dreptul în noul an şi a învins astăzi, în prima etapă a returului Diviziei A1 la volei feminin, în deplasare pe SCMU Craiova, scor 3-0 (25-18, 25-19, 25-18). “Veni, vidi, vici” a fost sloganul formaţiei blăjene, ce s-a impus în 80 de minute, în faţa a circa 20 de suporteri prezenţi în Bănie.

Era important să păşim cu dreptul în retur, mai ales după supriza produsă de contracandidata noastră CSM Bucureşti. A fost un meci echilibrat, în care a trebuit să fim atenţi şi concentraţi până la capăt, pentru a nu da speranţe unui adversar incomod. A contat în cele din urmă şi diferenţa de valoare“, a spus Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj. Această victorie, prima din 2013 oferă un prilej suplimentar de bucurie pentru Bojana Stojkovic şi Marija Sandic, care în 13 ianuarie sărbătoresc Revelionul de rit vechi.

*Debutul nou-venitelor

În partida disputată în sala “Ion Constantinescu” din Craiova, în garnitura nou-promovatei ce are ambiţii de cupele europene şi-au făcut debutul şi noile achiziţii, argentinianca Josefina Fernandez, respectiv americanca Sherisa Livingston, transferate în această iarnă. Argentinianca a intrat în primul set, jucătoarea de culoare a început să joace din al doilea, ambele lăsând o impresie favorabilă, mai ales la atac, la întâiul joc pentru noua formaţie, terminat de amândouă în sextetul de bază. Clasată pe poziţia a 3-a a ierarhiei (depăşită astfel campioana Tomis Constanţa, ce are două jocuri mai puţin), formaţia din “Mica Romă” a acumulat 26 de puncte, după 12 întâlniri, cu 9 victorii şi 3 înfrângeri. “Ambele echipe au resimţit pauza, dar în cele din urmă plus de valoare şi-a spus cuvântul. Sunt mulţumit de cum ne-am comportat astăzi, inclusiv de evoluţia nou-venitelor, care mai au însă până să se integreze perfect. Noi am venit după 3 puncte, ne-am atins scopul, asta contează, chiar dacă ne-ar fi convenit ca Bacăul să învingă în Capitală. Miercuri, în Cupă ne aşteaptă un meci foarte dificil, este un joc eliminatoriu împotriva unui adversar extraordinar de dificil“, a declarat antrenorul Marius Macarie.

Pentru formaţia pregătită de Marius Macarie au evoluat Alice Kapelovies, Valentina Rusu, Bojana Stojkovic, Adriana Dudnic, Marija Sandic, Irina Alexandru, Laura Mastahac, mai intrând Josefina Ferandez şi Sherisa Livingston (n-au jucat Melinda Dobeş, Andreea Niţulescu, Alexandra Ciontoş).

*Miercuri, la Blaj, returul în cupă cu Ştiinţa Bacău

Miercuri, 16 ianuarie, la Blaj, de la ora 17.00 se va disputa partida retur din cadrul sferturilor Cupei României, cu Ştiinţa Bacău, moldovencele impunându-se în prima manşă cu 3-1, pentru ca sâmbătă, 19 ianuarie să fie programată întâlnirea din campionat, tot acasă, cu CSM Sibiu. Aflată în postura de lider al campionatului Ştiinţa Bacău şi-a pierdut invincibilitatea şi a suferit întâiul eşec al sezonului, ieri, 2-3 în deplasare cu CSM Bucureşti, principala contracandidată a blăjencelor la locul al 4-lea la finele stagiunii regulate.

Dan HENEGAR

 

Acest articol a fost citit de: 276 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.