blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » În premieră la Jidvei s-a inaugurat, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor

În premieră la Jidvei s-a inaugurat, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor

Publicat în 04.09.2013 la ora 8:23

serviciul public comunitar de evidenta JidveiIeri, la Jidvei, s-a inaugurat Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor care deserveşte cetăţenii din unităţile administrativ-teritoriale Jidvei, Şona şi Cetatea de Baltă.

Este primul serviciu de acest fel din mediul rural şi el are în atribuţii întocmirea, păstrarea, evidenţa şi eliberarea actelor de stare civilă, în speţă a Cărţilor de identitate, a Cărţilor electronice de identitate şi a Cărţilor de alegători. Cu alte cuvinte, cetăţenii din cele trei comune nu mai trebuie să bată drumurile judeţului la Alba Iulia pentru a-şi face actele de identitate ori pentru modificările legate de schimbarea numelui, a domiciliului ori alte modificări care pot interveni în materie de stare civilă.
La inaugurarea noului serviciu, aflat în subordinea Consiliului Local şi coordonat de secretarul comunei Jidvei, Georgeta Jigmond, au participat domnii Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Lucian Barboş, director executiv la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba,  Adrian Mosora, şef Birou Judeţean de Administrare a Bazelor de Date, Claudiu Răcuci, consilier judeţean, Alin Trif, primarul comunei, Vasile Făgeţean, viceprimar, precum şi cei trei angajaţi ai biroului şi funcţionari ai primăriei. Noul birou al Primăriei şi Consiliului Local a fost sfinţit de preoţii parohi ortodocşi şi greco-catolici. Să fie într-un ceas bun!

G. C.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 493 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.