blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » În județul Alba nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la faptul ca elevii ar fi “stresaţi” de folosirea pixului roşu la corectarea lucrărilor

În județul Alba nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la faptul ca elevii ar fi “stresaţi” de folosirea pixului roşu la corectarea lucrărilor

Publicat în 31.01.2013 la ora 15:28

Elevii au mai născocit un motiv pentru care sunt stresaţi de şcoală: PIXUL ROŞU. Această culoare pare să îi sperie pe unii elevi care, în loc să îşi dea silinţa să nu mai facă greşeli în teste, preferă să dea vina pe culoare. Totuşi, psihopedagogii le dau dreptate copiilor şi spun că o culoare potrivită pentru evidenţierea greşelilor ar fi verdele.

Totul a pornit după ce mai mulţi elevi au susţinut că sunt foarte stresaţi când îşi văd lucrările corectate cu roşu. Apoi, au intervenit mai mulţi psihologi şi specialişti care, după mai multe studii, au ajuns la concluzia că pixul de culoare roşie provoaca angoasă şi stres. De aceea a şi fost propus verdele ca soluţie, pentru că pare o culoare mai “prietenoasă”.
Părerile sunt împărţite în rândul profesorilor şi elevilor. Dacă unii preferă tradiţionalul roşu, pe motiv că atâtea generaţii de elevi au trecut prin şcoală cu astfel de corecturi fără să se simtă stresaţi, alţii consideră că semnalarea greşelilor cu pix verde ar fi mult mai constructivă pentru elevi. Alte culori preferate de învăţăcei sunt roz sau turcoaz.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba au declarat pentru Ziarul Unirea că nu au primit până acum nicio informare în acest sens de la Ministerul Educaţiei, astfel că, cel puţin deocamdată, profesorii din Alba vor folosi în continuare culoarea roşie pentru corectarea lucrărilor.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 247 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.