blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » În fază de proiectare, la Blaj: pasarelă peste calea ferată în zona Liceului “Timotei Cipariu”

În fază de proiectare, la Blaj: pasarelă peste calea ferată în zona Liceului “Timotei Cipariu”

Publicat în 14.04.2017 la ora 10:00

Odată cu lucrările de reabilitare a Coridorului IV Paneuropean feroviar, tronsonul de cale ferată ce străbate Blajul (ruta Sighișoara – Simeria) a suferit modificări esențiale, modernizarea căii ce poartă glasul roților de fier ridicând acum ”bariere” în locuri în care, altădată, puteai trece cu pasul.

Mă refer acum la zona din dreptul Liceului Tehnologic ”Timotei Cipariu”, unde, în ciuda numeroaselor solicitări și demersuri întreprinse de administrația locală blăjeană, proiectul celor de la CFR nu a inclus și o pasarelă. Justificarea refuzului a fost că, nu departe, la vreo 100 de metri mai sus, spre Mediaș, există deja o pasarelă pietonală, iar mai jos, cam la aceeași distanță, bariera rutieră de la cimitir. Însă, ceea ce pentru responsabilii de marele proiect de reabilitare a căii ferate nu a părut de interes, a rămas o prioritate pentru edilul Blajului. ”Numeroasele solicitări ale locuitorilor cartierului Hula, unul dintre cele mai mari din Blaj, pe care le-am primit atât în campanie cât și după, privesc, în majoritate, acest obiectiv, respectiv o pasarelă pietonală peste calea ferată în acest punct. Cum proiectul de reabilitare a Coridorului IV Paneuropean feroviar nu a cuprins și acest deziderat al blăjenilor, am decis să îl transformăm într-un obiectiv al administrației locale.”, ne-a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.
Acum în faza de proiectare, mult dorita pasarelă peste calea ferată, care va lega strada Dr. Vasile Suciu de strada Avram Iancu, va face obiectul unei licitații publice, aproximate pentru luna iunie. Potrivit aceleiași surse, odată cu intrarea în vacanța de vară a elevilor, se vor demara și lucrările, în paralel cu cele de la calea ferată, pentru ca în 11 septembrie, la început de nou an școlar, aceasta să fie gata. ”Sperăm să găsim un constructor serios, care să respecte caietul de sarcini, astfel încât ceea ce ne-am propus să devină realitate în termenii preconizați”, a mai adăugat edilul. Investiția de aproximativ 600.000 de lei va fi suportată de la bugetul local.

D. M. S.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1306 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.