blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » În cazul în care Papa Francisc va vizita anul viitor România, este posibil ca acesta să vină și la Blaj

În cazul în care Papa Francisc va vizita anul viitor România, este posibil ca acesta să vină și la Blaj

Publicat în 10.05.2017 la ora 19:40

Papa Francisc a fost invitat, în mod oficial, de către Cardinalul Lucian să vină, în cursul anului viitor la Blaj, centrul greco-catolicismului din România.

„Există o invitație adresată de către Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, deci o invitație oficială, nu doar în nume personal, ci și în numele Sinodului, adică al tuturor episcopilor, de a veni la Blaj. Ar avea o relevanță în primul rând pentru faptul că data trecută, la precedenta vizită a unui pontif în România, nu s-a putut realiza o astfel de vizită”, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, pentru Agerpres, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, Claudiu.

În plus, a menționat episcopul, se împlinesc și 100 de ani de la Marea Unire.

„Anul viitor, sperăm să avem și o slujbă de beatificare a celor șapte episcopi martiri și sperăm, de asemenea, din tot sufletul ca Papa Francisc să celebreze acest moment. Ne-am bucura să fie la Blaj, pe Câmpia Libertății. Sigur, asta e dorința noastră, ne rugăm pentru asta și sperăm din tot sufletul”, a afirmat Episcopul Claudiu.

Săptămâna trecută, Arhiepiscopul Romano-Catolic de București, Ioan Robu, s-a declarat optimist în ceea ce privește vizita Suveranului Pontif în cursul anului viitor, în România, moment ce ar putea coincide cu evenimentul de beatificare a șapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice din țara noastră care au murit în închisorile comuniste.

Cei șapte episcopi martiri sunt Valeriu Traian Frențiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie și Tit Liviu Chinezu.  Prima vizită a unui Papă în România a fost în mai 1999. Atunci Papa Ioan Paul al II-lea a efectuat, pentru prima oară, o vizită în România, o țară majoritar creștin-ortodoxă.

sursa: Agerpres

Acest articol a fost citit de: 391 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.